ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Νομίζαμε ότι ήταν εύκολο να πιάσουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή

09:53 - 20 Δεκ 2016 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Νομίζαμε ότι ήταν εύκολο να πιάσουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή
Άλλη μια αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε αργά χθες το βράδυ από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνωρίζοντας ότι η περιστολή της φοροδιαφυγής ήταν περισσότερο δύσκολη από όσο το κόμμα του νόμιζε.

Την ίδια ώρα, προκαλώντας εύλογες απορίες δήλωνε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δοκιμάζει τα όρια της επιτήρησης των δανειστών, όπως έπραξε με το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το μονοετές πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης και την Σαμοθράκη.

 

«Έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση, ότι θα τεντώσουμε όσο μπορούμε τα όρια της επιτήρησης. Για το καλό του ελληνικού λαού και για να διορθώσουμε τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν» είπε ο κ. Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στο ίδιο μήκος, συμπλήρωσε: «Aυτή είναι η υπόσχεση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η υπόσχεση που θα συνεχίζει να την τηρεί».

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε αφοπλιστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι να πιάσει κανείς την μεγάλη φοροδιαφυγή.

 

«Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Το έχουμε ομολογήσει, ήταν πιο δύσκολο να πιάσουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή από ό,τι νομίζαμε» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Υποστήριξε, πάντως, ότι οι ρυθμίσεις για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων κάνουν ένα θετικό βήμα επειδή λειτουργούν ως «καρότο και μαστίγιο».

 

Όπως έσπευσε να σημειώσει από τη μία πλευρά δίνουν κίνητρο για να φέρει κανείς τα χρήματά του πίσω στην Ελλάδα και από την άλλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλέον σε θέση «να μπορούν απειλήσουν» αυτούς που σκέφτονται να μην εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

 

«Το σωστό είναι να υπάρχει μια ισορροπία για να πάρουμε αυτά τα χρήματα αλλά να μη νοιώθουν και κορόιδα οι έντιμοι που κράτησαν εδώ τα λεφτά τους» είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών.

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.