ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ο Τσίπρας μοιράζει αντίδωρα προσπαθώντας να κερδίσει πόντους δημοφιλίας

16:29 - 20 Δεκ 2016 | Πολιτική
Κικίλιας: Ο Τσίπρας μοιράζει αντίδωρα προσπαθώντας να κερδίσει πόντους δημοφιλίας
Τη θλίψη του για τα γεγονότα σε Βερολίνο και Άγκυρα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αποστείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και το ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια, η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε τέτοια επίθεση. «Αυτά τα γεγονότα αποτελούν πηγή ανησυχίας για την περιοχή όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομία, τονίζοντας πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει και πως αυτή η καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται και έχει αποδεχτεί νέα μέτρα. Έχει μονογράψει το τέταρτο σκληρό μνημόνιο. Συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά. Στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους δημοφιλίας μοιράζει αντίδωρα», επεσήμανε ο κ. Κικλίας, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός εξαπατά σήμερα τους αγρότες στην Κρήτη, όπως εξαπάτησε πριν λίγες ημέρες τους νησιώτες στη Νίσυρο και τους ακρίτες στη Θράκη.

«Έχει υπογράψει κόφτη υπερταμείο, μειώσεις και περικοπές και έχει προχωρήσει σε άγρια φορολόγηση όλης της κοινωνίας. Καταδιώκει τη δημιουργική Ελλάδα. Έχει γίνει σύμμαχος των ακραίων κύκλων στην Ευρώπη που επιθυμούν έξοδο χώρας από την Ευρωζώνη. Η αποτυχία του δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Με αφορμή τον χθεσινό εμπρησμό τρόλεϋ στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί ως απαράδεκτη. «Η καρδιά της πρωτεύουσας βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού, οι κάτοικοι είναι όμηροι των μπαχαλάκηδων. Για τη ΝΔ τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια. Η δεσμευση Μητσοτάκη είναι απόλυτη. Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν με κυβέρνηση ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της ΝΔ στη Βουλή για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εντός συνόρων μιλά για 13η συνταξη και εκτός για επίδομα.

«Η ΝΔ είναι υπέρ της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν ανάγκη, όπως έχουν όλες οι κοινωνικές ομάδες που χειμάζονται από μία κρίση. Με την καθυστέρηση Τσίπρα, οι προβλέψεις για ανάπτυξη το 2017 είναι σε αμφιβολία. Έχει προχωρήσει σε μειώσεις τριπλάσιες από αυτά που τους δίνει. Εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στο παιχνίδι που παίζει στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η ΝΔ πρώτη υπερασπίστηκε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Και η ΝΔ καταψήφισε τη μείωση όταν ήρθε στη Βουλή. Η κυβέρνηση σύρεται και μιλά για αναστολή του μέτρου για έναν χρόνο» πρόσθεσε και χαρακτήρισε «φάρσα» όσα ακούγονται περί δημοψηφίσματος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος «συστηματικά, μεθοδικά και οργανωμένα, σε όλους τους εταίρους και συμμάχους, μόνιμα, μιλά για το πρόγραμμα της ΝΔ, που είναι η συμφωνία αλήθειας και που είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτό τυγχάνει της κατανόησης και των εταίρων και είναι κατανοητό ότι αν κανείς επενδύσει σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η ελληνική οικονομία θωρακίζεται».

Σχετικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο ΕΛΚ, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης φορά πάντα τη φανέλα της εθνικής ομάδας όποτε καλείται να υπερασπιστεί τη χώρα. «Σαφώς και στηρίζει τη χώρα με όλες του τις δυνάμεις. Αντίθετα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου η συμπεριφορά τους στο εξωτερικό δυναμίτισαν τις προσπάθειες να επανέρθει η ηρεμία στη χώρα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, υπογράμμισε πως η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντική. «Έχει η κυβέρνηση συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης μίας περαιτέρω κρίσης σε προσφυγικό; Υπάρχει κενό ασφάλειας», επεσήμανε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 20 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.