ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ο «ψευτόμαγκας» Τσίπρας κι ο Τσακαλώτος «παιδί Δημοτικού»

13:55 - 21 Δεκ 2016 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Ο «ψευτόμαγκας» Τσίπρας κι ο Τσακαλώτος «παιδί Δημοτικού»
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους καταλόγισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι εάν η κυβέρνηση είχε ρωτήσει τους δανειστές από το Νοέμβριο, θα είχαν συμφωνήσει κι έτσι δεν θα αναγκαζόταν ο υπουργός Οικονομικών «να στέλνει επιστολή λες και είναι παιδάκι Δημοτικού», όπως είπε.

«Στην Ευρώπη, είναι κάτι που ο κ. Τσίπρας πολύ δύσκολα μπορεί να το καταλάβει γιατί όταν έχεις μεγαλώσει με την νοοτροπία των καταλήψεων δεν μπορείς να καταλάβεις πως λειτουργεί η Ευρώπη, έχει τεράστια σημασία η διαδικασία. Η διαδικασία μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία και από την ουσία. Προσωπικά είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν ρωτούσε την τρόικα ο κ. Τσίπρας και είχε θέσει το θέμα των 617 εκατ. από τον μήνα Νοέμβριο, που φαινόταν ότι θα έχουμε αυτή την υπεραπόδοση των εσόδων σε σχέση πάντα με τον πολύ μικρό στόχο του 2016, τότε θα είχε μπορέσει να βρει μία συμφωνία.

Να δοθούν τα χρήματα, όχι ακριβώς έτσι όπως τα έδωσε, να είχαν μπει κάποια εισοδηματικά κριτήρια, να είχαν πάρει κάποιοι άνεργοι, να είχαν πληρωθεί και κάποια ληξιπρόθεσμα, πάντως σίγουρα θα είχε συμφωνήσει η τρόικα να δοθούν αυτά τα χρήματα εφέτος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον RealFM.

Όπως εξήγησε ο ίδιος εάν ακολουθούταν αυτή η μέθοδος «θα είχε γίνει αυτό δεκτό από το Eurogroup και θα είχε προβληθεί ως επιτυχία του ελληνικού προγράμματος. Κι έτσι όχι μόνο δεν θα είχαμε σύγκρουση, αλλά θα είχαμε και κέρδος στη διαπραγμάτευσή μας. Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει αυτό για να πουλήσει μία εικόνα ψευτομαγκιάς αποφάσισε να κάνει αυτό το πράγμα το οποίο έκανε. Και προσέξτε τώρα πού κατέληξε: Να αναγκάζεται ο υπουργός Οικονομικών να στέλνει επιστολή λες και είναι παιδάκι Δημοτικού. Θυμάστε τα παιδιά του δημοτικού που τους βάζαν να γράφουν τιμωρία “δεν θα το ξανακάνουν κύριε”»;

«Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω και το θεωρώ πάρα πολύ ακραίο σενάριο ότι μπορεί να μπλοκάρει η διαπραγμάτευση από αυτά τα 617 εκατ. Το θεωρώ πολύ ακραίο σενάριο», είπε κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.