ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης επιστρέφει στον Τσίπρα τον… μουτζούρη

09:05 - 23 Δεκ 2016 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης επιστρέφει στον Τσίπρα τον… μουτζούρη
Τον χαρακτηρισμό του υποστηρικτή της λιτότητας και των δανειστών επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της πολιτικής τους σύγκρουσης και περνώντας στην αντεπίθεση, σχετικά με τη στάση που κρατά απέναντι στους δανειστές.

Η συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΝΔ στο ΑΜΠΕ, είναι ενδεικτική για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, με στόχο να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται από τον Πρωθυπουργό πως δηλαδή είναι το «καλό παιδί» των δανειστών και πως σε περίπτωση που βρεθεί στην εξουσία, θα ικανοποιήσει όλα τους τα αιτήματα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν επιχειρεί να στρέψει τα βέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα και να πει ουσιαστικά πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι όλα όσα τον κατηγορεί.

 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας και πως είναι αυτός που εξυπηρετεί τα σχέδια όσων επιθυμούν να διαιωνίζεται η κρίση στην Ελλάδα.

 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, όταν ρωτήθηκε για το πώς απαντά στους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι λένε ότι «θέλετε να δείξετε ότι είσαστε το καλό παιδί, ότι λειτουργείτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

« Εμείς υπακούμε στη δική μας συνείδηση και ασκούμε πολιτική με γνώμονα το συμφέρον των πολλών Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός, ο οποίος συστηματικά διχάζει την ελληνική κοινωνία, μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, δρομολογεί καινούργια μέτρα, περικόπτει συντάξεις και αυξάνει φόρους. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας, είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει καταδικάσει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και εθνικής οπισθοχώρησης», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιχειρεί να επιστρέψει στο Μαξίμου τον… μουτζούρη του ΔΝΤ, που σχεδόν καθημερινά επιχειρούν να του φορτώσουν από τη μεριά της κυβέρνησης.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.