ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας: Δεν υπάρχει μετανάστης χωρίς θέρμανση, εκτεθειμένος στον κακό καιρό

23:44 - 28 Δεκ 2016 | Πολιτική
Μουζάλας: Δεν υπάρχει μετανάστης χωρίς θέρμανση, εκτεθειμένος στον κακό καιρό
"Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να είναι σε σκηνή χωρίς θέρμανση, εκτεθειμένος στον κακό καιρό. Με εξαίρεση 100 σκηνές που κατοικούνται οι 70 στο Ελληνικό, οι οποίες είναι όμως της Ύπατης Αρμοστείας χειμερινού τύπου και έχουν όλες θέρμανση". Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Μουζάλας Υπουργός Μετανάστευσης.

"Προχωρούσαμε, όπως σας είχαμε πει συγχρόνως στην ανακατασκευή των στρατοπέδων, των camp, των χώρων φιλοξενίας και το ξεχειμώνιασμα. Σήμερα έχουμε σχεδόν τελειώσει με το ξεχειμώνιασμα" σημείωσε και προσέθεσε:


"Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 36 δομές σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε ξεκινήσει με 40. Έχουμε κλείσει δομές στη Θεσσαλονίκη. Τα camp τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή έχουν ένα μέσο όρο 500 με 600 άτομα. Είχαμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε μικρές δομές, με εξαίρεση 4 οι οποίες έχουν 1.500 άτομα και δύο οι οποίες έχουν 2.500: ο Σκαραμαγκάς και ο Ελαιώνας. Τα οποία όμως, και ο Σκαραμαγκάς και ο Ελαιώνας, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι δεν βοηθάει τη λύση του προσφυγικού να πηγαίνουμε στην Πέτρα Ολύμπου και να βγάζουμε φωτογραφίες μέσα στα χιόνια, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας πια στην Πέτρα Ολύμπου. Και αυτό συνέβη και έπαιξε και στην Ευρώπη. Όχι εις όφελος της χώρας μας, όχι εις όφελος των προσφύγων και των μεταναστών.

 

Πάρα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, όσο ανακατασκευάζονται ή δημιουργούνται τα καινούργια camp. Θέλω να ευχαριστήσω την Ύπατη Αρμοστεία και τη UNCR οι οποίες όμως, το τονίζω, γιατί κάθε φορά κρύβεται, με χρήματα τα οποία έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετέφεραν τους ανθρώπους ενώ ανακατασκευάζουμε τα camp, σε ξενοδοχεία.

 

Τι θα πει αυτή τη στιγμή «Είμαι μέσα στο camp»;

 

Είμαι μέσα στο camp σημαίνει ότι έχω στέγη. Έχω θέρμανση, έχω τουαλέτα, έχω μπάνιο, έχω φαΐ, έχω πρωτοβάθμια περίθαλψη και δευτεροβάθμια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχω δραστηριότητες και έχω πρόσβαση σιγά-σιγά στο σχολείο.

 

Την ίδια ώρα η Ύπατη Αρμοστεία ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των διαμερισμάτων. Πριν από έναν χρόνο είχαμε υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ύπατη Αρμοστεία ένα πρόγραμμα για 20.000 θέσεις σε διαμερίσματα. Λόγω των συνθηκών και της δυσκολίας διαμερισμάτων, μέσα σε αυτό το πρόγραμμα εντάχθηκαν και ξενοδοχεία.

 

Θέλω να υπενθυμίσω και πάλι, όπως αφορά όλα τα προγράμματα, δεν είναι προγράμματα αυτής ή της άλλης οργάνωσης. Είναι προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμφωνία του ελληνικού κράτους, τα οποία εκτελούν οι οργανώσεις."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.