ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάμελλος: Είμαστε πρώτοι στα πρόστιμα στην ΕΕ για το περιβάλλον

14:00 - 30 Δεκ 2016 | Πολιτική
Φάμελλος: Είμαστε πρώτοι στα πρόστιμα στην ΕΕ για το περιβάλλον
"Είμαστε η τελευταία χώρα στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και η πρώτη στα πρόστιμα στην Ευρώπη", ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ο Αν. ΥΠΕΝ και πρόσθεσε ότι η χώρα πληρώνει πρόστιμα για μια σειρά παραλείψεις ή καθυστερήσεις, όπως για τα επικίνδυνα απόβλητα, για τις χωματερές, για την έλλειψη αποχετεύσεων και εγκαταστάσεων υγρών αποβλήτων, αλλά και πρόστιμα που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον, λόγω καθυστέρησης της εφαρμογής των κανόνων προστασίας της φύσης, των περιοχών Natura και των προστατευόμενων ειδών κ.α.

"Και όλα αυτά σε μία χώρα η οποία αδυνατεί να βγάλει πέρα το δημοσιονομικό φορτίο της ίδιας της λειτουργίας της", κατέληξε ο Αν ΥΠΕΝ. "Θέλουμε το 2017 να μηδενίσουμε, εάν είναι δυνατόν τα περιβαλλοντικά πρόστιμα εις βάρος της Ελλάδας. Αυτό θα είναι διπλό κέρδος, διότι και ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά θα επιδείξουμε, και το περιβάλλον θα προστατέψουμε και θα αποφύγει το κόστος των προστίμων η χώρα μας".

 

Στην κατεύθυνση αυτή "έχει ήδη υπογραφεί ο Εθνικός Σχεδιασμός Επικίνδυνων Αποβλήτων, εντός του έτους ολοκληρώνονται οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί για τα απορρίμματα, ενώ έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και την προστασία της φύσης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.