ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη και ο αστυνομικός φίλος της

17:43 - 30 Δεκ 2016 | Πολιτική
Συνελήφθησαν η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη και ο αστυνομικός φίλος της
Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι έρευνες της αστυνομίας δείχνουν πως πρόκειται για δολοφονία και μάλιστα με βασική ύποπτο τη σύζυγο του πρέσβη, η οποία μάλιστα και συνελήφθη, μαζί με έναν αστυνομικό, φερόμενο ως εραστή της!

Αξιωματούχοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλαβει την έρευνα εντόπισαν, σύμφωνα με βραζιλιάνικα Μέσα, κηλίδες αίματος σε καναπέ στο σπίτι που ο διπλωμάτης βρέθηκε με τη  γυναίκα του, στην περιοχή Ιγκουάτσου. Η λεπτομέρεια αυτή έστρεψε τις έρευνες προς τη γυναίκα του πρέσβη, που κρίθηκε ύποπτη και κλήθηκε για ανάκριση.

 

«Ρόλο-κλειδί» στην υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοκ, φέρεται να έχει διαδραματίσει η αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης που, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, διατηρούσε η σύζυγος του Πρέσβη με άνδρα που υπηρετεί στην Πολιτοφυλακή της Βραζιλίας.

 

Οι αρχές ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό απο τις κάμερες ασφαλείας από το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει ο πρέσβης και η σύζυγος του, ώστε να εντοπίσουν ίχνη του δολοφόνου του, καθώς από τα μέχρι στιγμής ευρήματα προκύπτει ότι ο 59χρονος διπλωμάτης σκοτώθηκε μέσα στο δωμάτιο που είχε «κλείσει» για ολιγοήμερες διακοπές την περίοδο των εορτών. 

 

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως εραστής της συζύγου του πρέσβη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ένας 29χρονος πολιτοφύλακας, ομολόγησε την συμμετοχή του στην δολοφονία, όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι διακρίνεται καθαρά απο το υλικό των καμερών, να κινείται έξω απο το δωμάτιο του πρέσβη.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο 29χρονος κατονόμασε ως συνεργούς του έναν εξάδελφο του και άλλον έναν άνδρα.

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.
 
Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 30 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.