ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNBC: Τα λαϊκιστικά κόμματα είναι ισχυρά όταν δεν είναι στην εξουσία - Παράδειγμα η Ελλάδα

21:53 - 04 Ιαν 2017 | Πολιτική
CNBC: Τα λαϊκιστικά κόμματα είναι ισχυρά όταν δεν είναι στην εξουσία - Παράδειγμα η Ελλάδα
Η ανάδυση των λαϊκιστικών κομμάτων είναι μια ανησυχία που συμμερίζονται πολλοί στην Ευρώπη (εν όψει και των κρίσιμων εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το 2017), ωστόσο το CNBC προβάλλει μια άλλη οπτική: Την άποψη ότι τα λαϊκιστικά κόμματα είναι ισχυρά όταν δεν είναι στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, ο David Moss της BMO Global Asset Management, εξέφρασε την εκτίμηση πως η τρέχουσα στήριξη που λαμβάνει ο λαϊκισμός θα μπορούσε να φθάσει σύντομα στο τέλος του, αφού τα εν λόγω κόμματα είναι πιο ισχυρά, όταν δεν είναι στην εξουσία, οπότε και είναι εύκολο να εξαπολύουν πυρά.

 

"Με το που έλθουν στην εξουσία, αυτά τα κόμματα, έρχονται αντιμέτωπα με την πραγματικότητα διακυβέρνησης μιας χώρας", επεσήμανε από μέρους του ο Vincenzo Scarpetta, αναλυτής της Open Europe.

 

Παράδειγμα η Ελλάδα, σχολιάζει το δημοσίευμα, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνεται, ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε στην εξουσία το 2015, όταν οι ψηφοφόροι ήταν εξοργισμένοι με τα τότε κόμματα που κυβερνούσαν. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, βλέπει τη στήριξη προς το πρόσωπό του να "πέφτει", καθώς απέτυχε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για οικονομική πρόοδο και τέλος στη λιτότητα.

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Scarpetta, η Ελλάδα θα έχει μια ακόμη δύσκολη χρονιά, καθώς θα έχει διαπραγματεύσεις με τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης και με το θέμα του ελληνικού χρέους ανοιχτό, την ώρα που η Γερμανία φαίνεται απίθανο να συναινέσει, εν όψει εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.