ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άδωνις: Ο Καμμένος κοροϊδεύει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων-Απάντηση ΥΠΕΘΑ

15:23 - 05 Ιαν 2017 | Πολιτική
Άδωνις: Ο Καμμένος κοροϊδεύει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων-Απάντηση ΥΠΕΘΑ
Για «κοροϊδία» σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μια ακόμη κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά του κ. Καμμένου, επιβεβαιώνεται. Μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Κάλεσε επίσης τον κ. Καμμένο «στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

 
Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ:
 

"Επαναλαμβάνουμε ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Άλλωστε προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων ενόψει ψήφισης νέου μισθολογίου.

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς όλων των στελεχών".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.