ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρθρο του Βασίλη Κεγκέρογλου: Η διπλή οφειλή

22:44 - 08 Ιαν 2017 | Πολιτική
Άρθρο του Βασίλη Κεγκέρογλου: Η διπλή οφειλή
Η Εθνική Συνεννόηση θεωρείται πλέον από την πλειοψηφία των πολιτών "ως αναγκαία συνθήκη" για τη διαμόρφωση και υλοποίηση του σχεδίου οριστικής εξόδου της χώρας και της κοινωνίας από την κρίση. Συνείδησή τους, επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι η μη επίτευξη της ελάχιστης συνεννόησης σε πολιτικό επίπεδο από το 2009, είναι η κύρια αιτία της μακροημέρευσης της κρίσης.

Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, το βιώσιμο κοινωνικό κράτος αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες θα μπορούσαμε να κάνουμε το αναγκαίο  άλμα προς τα μπρος και μάλιστα μεγαλύτερο από τη φθορά, ήταν σε δεύτερη μοίρα. Κυριαρχούσαν οι αντιπαλότητες των πλατειών και οι μαγικές λύσεις του κ. Τσίπρα.

 

Σήμερα, η Ελλάδα πορεύεται χωρίς στρατηγική  με τακτικισμούς εβδομάδας και ημέρας χωρίς να δείχνει ικανή να βγει από τον φαύλο κύκλο. Με την εμπειρία όλων των προσπαθειών που έγιναν από το 2010 και έφεραν σημαντικά αποτελέσματα αλλά δεν αρκούσαν, καθώς και των πειραμάτων με ή χωρίς αυταπάτες, με ή χωρίς εξαπατήσεις που μας πήγαν πίσω, η κυβέρνηση Συριζανέλ πρωτίστως αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση δευτερευόντως, είναι υπόλογοι για τη συνέχιση των αδιεξόδων.

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών και ιδιαίτερα η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά επιμένουμε σχεδόν μονότονα στην ανάγκη διαμόρφωσης Εθνικής Γραμμής.

 

Με τις θέσεις και τις προτάσεις που επεξεργαστήκαμε στην Συνδιάσκεψη αλλά και τα πορίσματα  της Επιτροπής Διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις, προκαλούμε το δημόσιο διάλογο για την Εθνική Γραμμή που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες αλλά αντιστρόφως ανάλογη στο πολιτικό σύστημα. Ο Τσίπρας οχυρώνεται πίσω από την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο, όπως διαμορφώθηκε στις προηγούμενες εκλογές και ο Μητσοτάκης ζητά συνεχώς εκλογές  απλώς για να τον αντικαταστήσει.

 

Γι αυτό η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελεί για μας προτεραιότητα. Η δυναμική διεύρυνση του πολιτικού και κοινωνικού χώρου της Κεντροαριστεράς μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα καθορισμού θετικών εξελίξεων για τη χώρα.

 

Η  ανάγκη δυνατής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι  αποδεχτή από μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Κυρίως όμως είναι αίτημα, απαίτηση των πολιτών, που ανήκουν στον παραδοσιακό δημοκρατικό χώρο, τους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες αλλά και αυτούς που πιστεύουν στην ανανεωτική Αριστερά και  την Οικολογία.

 

Η ενίσχυση, η διεύρυνση και η μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο τον ενιαίο ισχυρό πολιτικό φορέα της Προοδευτικής Παράταξης αποτελεί σταθερή επιλογή μας και η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλα τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου, τα στελέχη αλλά κυρίως τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, είναι ανοικτή και επίκαιρη.

 

Έχουν ήδη προσκληθεί και όλα τα στελέχη που έχουν συνδράμει και αναδειχθεί,  κατά την πορεία  της δημιουργικής προσφοράς της Παράταξης στη χώρα, για να συμμετάσχουν στην νέα αυτή προσπάθεια. Άλλωστε όπως λένε και οι απλοί πολίτες του χώρου, που αποτελούν την κοινωνική μας βάση, το οφείλουμε όλοι στην Πατρίδα αλλά και στην παράταξη που μας ανέδειξε.

 

Για να διαμορφώσουμε μαζί, τις πολιτικές μας θέσεις και τους όρους για ένα επιτυχημένο Συνέδριο μέσα στο 2017.

 

Η Εθνική και Κοινωνική Συμφωνία που έχει ανάγκη η χώρα, μπορεί να επιτευχθεί και να φέρει αποτελέσματα, μόνο με ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη ως φορέα των προοδευτικών πολιτικών και ως εκφραστή των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας. 

 

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.