ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forbes: Η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση

12:32 - 09 Ιαν 2017 | Πολιτική
Forbes: Η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ να υστερεί στις δημοσκοπήσεις, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προώθησε πρόσφατα ένα βοήθημα για τους συνταξιούχους, καθώς και αναστολή της αύξηση του ΦΠΑ για ορισμένα ελληνικά νησιά, παραβιάζοντας τους όρους του πακέτου διάσωσης», αναφέρει σε ρεπορτάζ του για το Forbes ο Doug Bandow.

Και προσθέτει, «άρχισε η ανταλλαγή προσβολών. Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι κινήσεις «φαίνεται πως δεν είναι ευθυγραμμισμένες» με τη συμφωνία. Ο εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως «για να είναι το πρόγραμμα επιτυχημένο, είναι απαραίτητο ότι τα μέτρα να μην αποφασίζονται μονομερώς ή να αναστρέφονται χωρίς προειδοποίηση».

Παράλληλα, στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση-Ήρθε επιτέλους η ώρα να βγει απ’ την ΕΕ;» επισημαίνεται πως «τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη. Οι προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους αναβλήθηκαν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απείλησε να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος συνεισφέρων διάσωσης, επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ πριν από οποιαδήποτε περαιτέρω εκταμίευση. Ο οίκος Moody’s προειδοποίησε ότι αναμένεται μία «σκλήρυνση των θέσεων των πιστωτών προς την Ελλάδα, η οποία θα παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος»
Τελευταία τροποποίηση στις 12:33 - 09 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.