ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φώφη… υποδέχεται τον Γιώργο-Φωνές για διάλυση του ΠΑΣΟΚ

09:05 - 12 Ιαν 2017 | Πολιτική
Η Φώφη… υποδέχεται τον Γιώργο-Φωνές για διάλυση του ΠΑΣΟΚ
Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που φουντώνει τα σενάρια συνεργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για συσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Το ραντεβού των δύο εντάσσεται στην προσπάθεια της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να ενώσει τον χώρο της κεντροαριστεράς, ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων τους επόμενους μήνες.

Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, πως εντός του ΠΑΣΟΚ είναι πολλές οι φωνές που ακούγονται και διαφωνούν ανοιχτά με το «φλερτ» που υπάρχει με τον Γιώργο Παπανδρέου.

 

Η πιο ηχηρή από αυτές είναι αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, η αντίδραση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του είχε αποφύγει αρχικά να συμμετάσχει στον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ωστόσο, φαίνεται πως πλέον έχει ωριμάσει μέσα του η ιδέα της συμμετοχής του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Ταυτόχρονα, σε επικοινωνία με τη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται και ανεξάρτητοι βουλευτές, στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

 

Διάλυση ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου φορέα ζητούν στελέχη του κόμματος

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν με επιστολή του τη διάλυση του κόμματος και σύσταση ενός νέου φορέα, με άλλο σήμα και καταστατικό.

Συγκεκριμένα, επιστολή προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον Γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής απέστειλαν τέσσερα μέλη του οργάνου, με την οποία ζητούν ιδρυτικό συνέδριο που θα αποφασίσει για τα πάντα – Όνομα, Σύμβολα, Διακήρυξη, Πολιτικές Θέσεις, Καταστατικό και, συνεπώς, μορφή και τρόπο εκλογής της ηγεσίας – που θα έχει ως κατάληξη τη δημιουργία νέου φορέα.

 

Υπενθυμίζουν μάλιστα την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για νέο σχήμα, ενώ οι υπογράφοντες το κείμενο, ζητούν να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της Κ.Π.Ε., που συνεδριάζει την Κυριακή, η εξειδίκευση της εν λόγω απόφασης, προτείνοντας παράλληλα και συγκεκριμένο δικό χάρτη.

 

Την επιστολή υπογράφουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής: Δρούζιας Χρήστος, Μακρίδης Χρόνης, Παπαστεργίου Χρήστος και Σάββας Κώστας.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.