ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΠΑΣΟΚ έπιασε τη Χρυσή Αυγή και ετοιμάζει… προσπέραση

11:32 - 14 Ιαν 2017 | Πολιτική
Το ΠΑΣΟΚ έπιασε τη Χρυσή Αυγή και ετοιμάζει… προσπέραση
Οι τελευταίες προσπάθειες διεύρυνσης από την μεριά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έφεραν, εκτός από τον… γάμο με τον Γιώργο Παπανδρέου, άμεσες αλαγές και στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πλέον μετρά 18 βουλευτές πιάνοντας σε δύναμη εδρών τη Χρυσή Αυγή.

Δύο βουλευτές, ο πρώην ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, και ο μέχρι πρότινος του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ και πλέον η Φώφη Γεννηματά ηγείται 18 βουλευτών και έχει την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη με τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, για την ώρα το κόμμα του Νίκου Μιχαλoλιάκου διατηρεί τυπικά τη θέση της τρίτης σε ισχύ Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Αρθρο 19) «σε περίπτωση ισοδυναμίας, προηγείται η ΚΟ του κόμματος που πήρε περισσότερες ψήφους στις εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή».

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όμως, ελπίζει πως σύντομα θα αυξήσει κι άλλο τη δύναμή της, αφού κι άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές εξετάζουν την προσχώρησή τους. 

Η Κατερίνα Μάρκου (επίσης πρώην Ποτάμι) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνταχθεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ενδεικτική η δήλωσή της στον σταθμό North 98, όπου σημείωσε πως προτιμά το κάλεσμα του 6% από το κάλεσμα του 0%, εννοώντας την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση. 

Επίσης, οι πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη είναι ανοιχτές και για τον Γιώργο Καρρά, τον ανεξάρτητο βουλευτή που αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων, που εφόσον κάνει το βήμα τότε ο αριθμός των βουλευτών θα ανέβει στους 20.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας στην ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πλέον θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία σημαντική δυναμική.

 

Ο Γιάννης Μανιάτης κάλεσε τους πρώην συντρόφους του Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση, να μην ακολουθήσουν τον μοναχικό δρόμο και να συνταχθούν με τη νέα προσπάθεια που γίνεται για συσπείρωση δυνάμεων.

 

Στο κατά πόσο το εγχείρημα θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά, κομβική θεωρείται ασφαλώς και η στάση που θα κρατήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος για την ώρα σιωπά, αλλά εκτιμάται πως σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 14 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.