ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο Μαξίμου δεν τροφοδοτεί τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου

20:21 - 16 Ιαν 2017 | Πολιτική
Tο Μαξίμου δεν τροφοδοτεί τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου
Να κλείσει τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, με αφορμή νέα σενάρια για τον εκλογικό νόμο, επιχειρεί το Μαξίμου, που σε πρώτη φάση δεν δείχνει διάθεση να τροφοδοτήσει τα σενάρια για νέα απόπειρα επικύρωσης της απλής αναλογικής.

Το Μαξίμου δηλώνει συγκεντρωμένο στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η οποία, όπως αναφέρει «θα κλείσει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ή εντός του Φεβρουαρίου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

 

Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Είτε με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, «αν δεν προβάλει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις για νέα μέτρα για μετά το 2018, αν επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεχθούν τον μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων για μετά το πρόγραμμα», όπως αναφέρει το Μαξίμου, είτε χωρίς το ΔΝΤ, καθώς οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι «η αποχώρησή του είναι πολύ πιθανό να «δώσει λύση στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας».

 

Εντός αυτού του πλαισίου, οι πηγές του Μαξίμου αρνούνται να σχολιάσουν δημοσιεύματα για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, με στόχο την καθιέρωση από τις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.