ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το... φυτώριο της ΝΔ για το «λίφτινγκ» Μητσοτάκη στα ψηφοδέλτια

09:11 - 17 Ιαν 2017 | Πολιτική
Το... φυτώριο της ΝΔ για το «λίφτινγκ» Μητσοτάκη στα ψηφοδέλτια
Η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και ήταν μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την περίοδο που διεκδίκησε και τελικά κέρδισε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έναν χρόνο μετά την εκλογή του, το… φυτώριο νέων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει τα πρώτα του δείγματα.

Πρόκειται για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, απ` όπου στη ΝΔ φιλοδοξούν ότι θα προκύψουν νέα και άφθαρτα στελέχη, τα οποία θα αξιοποιηθούν στο κόμμα, στα ψηφοδέλτια, καθώς και στον κρατικό μηχανισμό σε τυχόν μελλοντική κυβέρνηση του κόμματος.

 

Τη διαδικασία έχει αναλάβει η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΝΔ Ρεβέκκα Πιτσίκα και το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν τα πρώτα δείγματα γραφής του εγχειρήματος.

Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών εγκαινιάσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και στη διαδικασία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ananeosi.nd.gr έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί 1.400 βιογραφικά και έχουν διεξαχθεί 310 συνεντεύξεις. 

 

Το προφίλ των συμμετεχόντων
Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 42 έτη και οι αιτούντες σε ποσοστό άνω του 50% διαθέτουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% έχει τουλάχιστον δεκαετή επαγγελματική εμπειρία.

 

Αυτή είναι και η προσωπική προσδοκία του Προέδρου της ΝΔ, ο οποίος επιθυμεί να εντάξει στο κόμμα του άτομα με διοικητική εμπειρία, αλλά και επαγγελματική δράση στον επαγγελματικό τομέα.

 

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για «οξυγόνο» στο κόμμα και άνοιγμα στην κοινωνία, καθώς και για νέο στελεχιακό δυναμικό με βάση την αξιολόγηση.

 

Τα πρώτα ονόματα

 

Από τη ΝΔ διέρρευσαν τα πρώτα ονόματα που αναδείχθηκαν από το Μητρώο Στελεχών. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται ο γιος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Νικήτας, ο οποίος είναι στέλεχος της εταιρείας Nobacco, ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, στέλεχος της εταιρείας Ολυμπιακή Ζυιθοποιία και ο Ροδιανός Αντωνακόπουλος, στέλεχος της ΤΕΡΝΑ.

 

Επίσης, ανάμεσα στα στελέχη είναι ο οδοντίατρος Τάσος Μυτόγλου, η δικηγόρος της εταιρείας RED Αθηνά Ψαράκη και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ο Δημήτρης Σύρμου, η δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου Χαρά Γιαννοπούλου, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γιάννης Κούτρας, και οι Νίκος Λιολιόπουλος, Στέλιος Ορφανάκης και Γιάννης Μανώλης.

Η διαδικασία συνεχίζεται, καθώς εντός του Ιανουαρίου ανοίγει νέος κύκλος συνεντεύξεων και θα προκύψουν κι άλλα ονόματα.

 

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών

Την ίδια ώρα η ΝΔ… τρέχει και την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, η οποία, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαμορφώνει ένα ισχυρό πολιτικό δυναμικό.

 

"Εκτιμώ ότι, με τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, διαμορφώνεται ένα ισχυρό πολιτικό δυναμικό. Μια ομάδα στελεχών, ικανή να συνδράμει ουσιαστικά στη διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού στίγματος και του προγραμματικού λόγου της παράταξής μας", τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι προσπάθειες της οδού Πειραιώς για εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ανάδειξης και επιμόρφωσης στελεχών δε θα σταματήσουν.

 

"Όλοι μας οφείλουμε να εργαστούμε για να φέρουμε μια νέα εποχή στην πολιτική ζωή του τόπου", σημείωσε.

 

Οι «παλιοί» παρακολουθούν…

Η όλη διαδικασία «παραγωγής» νέων στελεχών, ασφαλώς και θεωρείται καλοδεχούμενη από βουλευτές του κόμματος, ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που έστω και παρασκηνιακά, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους.

 

Κραταιά στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί η νέα κατάσταση. Δεν είναι, πάντως, υπερβολικό να πούμε πως ιδιαίτερα βουλευτές της επαρχίας «ανησυχούν» για τα νέα δεδομένα που ενδέχεται να προκύψουν.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 17 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.