ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές και... μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

14:38 - 18 Ιαν 2017 | Πολιτική
Νέο αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές και... μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι
Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα και αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και επεσήμανε ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Η χώρα έχει ανάγκη την επιστροφή στην κανονικότητα, από μία κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να μείνουν ουδέτερα στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Το δίλημμα είναι τέταρτο μνημόνιο ή Grexit και η αντιπαράθεση είναι "οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής από τη μία, με τις δυνάμεις του λαϊκισμού από την άλλη"», σημείωσε, με το βλέμμα προφανώς σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε με νόημα πως «πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από το πώς θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτήν τη διαχωριστική γραμμή. Ουδετερότητα απέναντι σε αυτό δεν χωράει, μη γελιέστε». Μάλιστα έκανε και αναφορά στα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, «που παραμέρισαν τις διαφορές τους και κυβέρνησαν μαζί».

 

Κάνοντας λόγο για την «Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και «την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

 

«Σας προειδοποιώ, μην παίξετε νέα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Τα δοκιμάσατε πριν από λίγους μήνες. Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα: «Μέσα στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε και να χάνετε, έτσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές, αλλά δεν διανοήθηκαν να βυθίσουν τη χώρα στην ακυβερνησία και την αστάθεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 18 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.