ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός θα σας απολύσει κ. Τσίπρα

17:56 - 18 Ιαν 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός θα σας απολύσει κ. Τσίπρα
Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα πως επιθυμεί να έρθει στην εξουσία για να υλοποιήσει ένα άκρως επιθετικό για τον ελληνικό λαό πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις αιτιάσεις πως σχεδιάζει απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων και υπογράμμισε πως η μόνη απόλυση που θα γίνει είναι αυτή του ίδιου του Πρωθυπουργού από τον ελληνικό λαό.

"Είπατε ένα μεγάλο ψέμα. Πώς η ΝΔ θα κάνει απολύσεις δημόσιο. Θα κάνουμε μία αναλυτική συζήτηση για το τεράστιο όργιο παράνομων μονιμοποιήσεων από την κυβέρνησή σας. Γιατί υπάρχουν ευθύνες και αυτές θα αποδοθούν. Σας προειδοποιώ να μην αγνοείτε αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Απολύσεις δε θα κάνει η ΝΔ, αλλά θα γίνει μία απόλυση. Και αυτή θα είναι η δική σας από τον ελληνικό λαό”, επισήμανε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παίζει "θέατρο" με την αξιολόγηση, κάνοντας λόγο για δήθεν διαπραγμάτευση:

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε στον Πρωθυπουργό πού εστίαζε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι παίζετε ένα θέατρο. Προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από συγκρούσεις που παίζουν με το μέλλον της χώρας».

 

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει με επιστολή την συμμετοχή του ΔΝΤ «δεν έχετε αλλάξει θέση και σταματείστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες».

 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διάβασε απόσπασμα από την επιστολή Τσακαλώτου ότι «είναι μία παροχή που δόθηκε μία φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της φορολογικής μεταρρύθμισης». «Για ποια 13η σύνταξη μιλάτε;» φώναξε κάνοντας λόγο για «εξοργιστική διγλωσσία που εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης».

 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε μονομερείς ενέργειες, αλλά σωστά και μελετημένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και μετά από πέντε μήνες έγινε μόνιμο μέτρο γιατί πείσαμε ότι ήταν σωστές, ενώ εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από πέντε μέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «θράσος και ψεύδος. Θέλει θράσος εσείς να εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι υποτάσσεται στους ξένους όταν βάλατε την υπογραφή σας για να πάει η περιουσία του κράτους για 100 χρόνια στο υπερταμείο».

 

Απαντώντας στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι το 85% των αγροτών θα πληρώσει λιγότερους φόρους και εισφορές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι είναι «μισή αλήθεια» καθώς οι εισφορές θα αυξάνονται τα επόμενα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.