ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αρκεί ο Μουλόπουλος για την σωτηρία του ΔΟΛ…

09:05 - 19 Ιαν 2017 | Πολιτική
Δεν αρκεί ο Μουλόπουλος για την σωτηρία του ΔΟΛ…
Με την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και εκκαθάρισης εν λειτουργία, έπειτα από την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τις πιστώτριες τράπεζες, τα δεδομένα φαίνεται πως είναι αμείληκτα και καθοριστικά για την τύχη του ιστορικού Οργανισμού.

Κατά κάποιες εκτιμήσεις δε, η κατάσταση που διαμορφώνεται ενδέχεται και να ματαιώσει εν τέλει ακόμη και την ανάμειξη του Β. Μουλόπουλου στα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, καθώς η παρουσία του εκεί, έπειτα από τον αρχικό σάλο, δεν φαίνεται να ανοίγει - με τα υπάρχοντα στοιχεία - κάποια προοπτική σωτηρίας. 

 

Με την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τις πιστώτριες τράπεζες αρχίζουν να «τρέχουν» προθεσμίες δύο, ενδεχομένως και τριών μηνών έως την εκδίκαση της υπόθεσης, διάστημα όμως κατά το οποίο καθοριστική παράμετρος είναι η εξής: ότι δεν υπάρχει και δεν διαφαίνεται το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, δυνατότητα ενδιάμεσης χρηματοδότησης για την συνέχιση της λειτουργίας και την καταβολή έστω κάποιου μέρους της μισθοδοσίας.

 

Από την στιγμή που αυτό το κρίσιμο στοιχείο απουσιάζει, η συνέχιση της λειτουργίας των εφημερίδων Το Βήμα της Κυριακής και Τα Νέα τίθενται εν αμφιβόλω κάθε ημέρα που περνάει, καθώς ήδη πολλοί από τους εργαζομένους αποχωρούν ή προχωρούν στις διαδικασίες επίσχεσης εργασίας, με αποτέλεσμα η έκδοση των φύλλων να δυσχεραίνεται σε οριακό σημείο.

 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, από την ημέρα διορισμού του ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ παράλληλα μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου ο ΔΟΛ να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.