ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασκήσεις... ισορροπίας για τη Φώφη, ανάμεσα σε Τσίπρα-Μητσοτάκη

09:44 - 19 Ιαν 2017 | Πολιτική
Ασκήσεις... ισορροπίας για τη Φώφη, ανάμεσα σε Τσίπρα-Μητσοτάκη
Οι τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή την Τετάρτη ήταν ενδεικτικές της προσπάθειας που κάνει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κρατήσει ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Στο πλαίσιο των διεργασιών για ένα νέο ξεκίνημα στο χώρο της Κεντροαριστεράς που θα συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, η κα. Γεννηματά επιχειρεί να χτίσει ένα προφίλ αυτονομίας για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δεν θα δίνει την αίσθηση πως «ακουμπάει» σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

 

Αν και τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ομιλίες τους προσπάθησαν να κάνουν ανοίγματα προς το χώρο του ΠΑΣΟΚ, η κα. Γεννηματά ήταν επιθετική απέναντι και στους δύο.

 

«Δεν θα βρείτε συμπαραστάτες στο ζήτημα του εκλογικού νόμου», είπε η κα. Γεννηματά, κλείνοντας την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα, απευθυνόμενη προς τον οποίον ακόμη πρόσθεσε: «Κι αφήστε τις κουτοπονηριές για λίγα λεπτά παραπάνω στη παραμονή στην εξουσία».

 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, όμως, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πόλωση που επιδιώκει ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις που είναι ενάντια στον λαϊκισμό και η κα. Γεννηματά του απάντησε:

 

«Η πόλωση που υπηρετείτε κ.Μητσοτάκη είναι νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον λαϊκισμό σας τον ζήσαμε στα Ζάππεια και στους αγανακτισμένους. Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στον λαϊκισμό αλλά πρόοδος ή συντήρηση. Στην κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα το δίλλημα είναι εθνική συνεννόηση ή καταστροφή».

 

Όσο για το ποια είναι η πρόταση που καταθέτει η Κεντροαριστερή παράταξη, η κα. Γεννηματά είπε: «Η μόνη λύση για τη χώρα είναι η εθνική γραμμή και η εθνική συνεννόηση και επειδή όπως φαίνεται με τη δύναμη των δύο σημερινών μεγάλων κομμάτων αυτό δεν είναι εφικτό, διεκδικούμε ουσιαστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων και να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 19 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.