ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ για Eξεταστική: Μία ακόμη μεγαλοπρεπής ήττα της κυβέρνησης

16:44 - 23 Ιαν 2017 | Πολιτική
ΝΔ για Eξεταστική: Μία ακόμη μεγαλοπρεπής ήττα της κυβέρνησης
Για «μεγαλοπρεπή ήττα της κυβέρνησης» κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής, που αφορούσε τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, το πόρισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφέρει τα εξής:

 

«Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, διήρκεσαν 9 μήνες. Το διάστημα αυτό εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, κυρίως εκπρόσωποι κομμάτων, τραπεζικών ιδρυμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και ανεγνώσθησαν χιλιάδες σελίδες εγγράφων, που αφορούσαν στις δανειοδοτήσεις των κόμματων και των ΜΜΕ.

 

Και που καταλήξαμε;

 

Στο συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τους στην δανειοδότηση κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Ωστόσο, παρά τη συμφωνία με το γενικό συμπέρασμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε ξεχωριστή γνώμη για δύο κυρίως λόγους:

 

1. Διότι υπάρχει συνολικά διαφορετική αντίληψη για τη νομική αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών, και

 

2. διότι η πλειοψηφία στρέβλωσε συνολικά το αντικείμενο των εργασιών της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να καταστήσει απαγορευτική τη διατύπωση ενός ενιαίου πορίσματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.