ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία... απειλεί με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό!

14:04 - 27 Ιαν 2017 | Πολιτική
Η Τουρκία... απειλεί με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό!
Ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών προανήγγειλε η Άγκυρα και συγκεκριμένα Τούρκος ΥΠΕΞ, Μελβούτ Τσαβοούσογλου. Η... απειλή αυτή μοιάζει με αντίποινα για τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο TRT Haber, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει «σε όλα τα αναγκαία μέτρα» συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής.

 

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου είπε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι όταν είχε συμβεί το περιστατικό με τους 8 αυτομολήσαντες στρατιωτικούς είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε ειπωθεί ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.

 

«Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους 8 που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τους πήρα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των 8 και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

«Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας στην Τουρκία και γι αυτό αυτοί οι στρατιωτικοί πρέπει να δικαστούν εδώ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους σαφώς θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

 
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο γερμανικός Τύπος προέβλεψε ότι η Τουρκία ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει το θέμα των προσφύγων για αντίποινα.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 27 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.