ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: H κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει προληπτικά

15:15 - 27 Ιαν 2017 | Πολιτική
Γεροβασίλη: H κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει προληπτικά
Το κλείσιμο της αξιολόγησης σχολίασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Δεν είναι προς το όφελος κανενός να πάει μακριά το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, κάτι που συνομολογούν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το Eurogroup, τόνισε πως «υπάρχει μια διάσταση μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ η οποία αμβλύνεται στα λόγια, αλλά μένει να αποτυπωθεί. Για το χρέος, το Ταμείο θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο και υποστηρίζει πως με τα στοιχεία που έχει υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% και ζητά νέα μέτρα. Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι το πρωτογενές 3,5% μετά το 2018 είναι εφικτό».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις πιέσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει προληπτικά, κάνοντας σαφές ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις».

Για το βοήθημα στους συνταξιούχους είπε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε θέμα την ώρα που δεν το είχαν θέσει οι θεσμοί».

Καταλήγοντας, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας μέρος της υπεραπόδοσης των εσόδων να μπορεί να διατεθεί από την κυβέρνηση με όποιον τρόπο η τελευταία θέλει. «Οι ξένοι το αποδέχτηκαν και ξεκλείδωσε ο ESM την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Δεν το δέχεται ο κ. Μητσοτάκης, τι να πω πια;», σχολίασε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 27 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.