ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Δεν έχουμε βουλιμία για την εξουσία

11:36 - 28 Ιαν 2017 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Δεν έχουμε βουλιμία για την εξουσία
Δεν έχουμε βουλιμία για την εξουσία. Άλλωστε, ξέρουμε ότι θα πιάσουμε «αναμμένα κάρβουνα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου. Υπογράμμισε, όμως, πως το κόμμα του έχει σχέδιο και θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών που βγήκαν από το μνημόνιο.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι έχει μπροστά της τρεις επιλογές: «Να καταπιεί το πικρό χάπι, να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο με εκλογές ή να αφήσει την κατάσταση να “τραβήξει” και να οδηγηθούμε σε τέλμα με δυσμενείς επιπτώσεις για την οικονομία».

 

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις σημαίνουν ότι «χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση» και «επιστροφή στο 2015». Ο ίδιος αναγνώρισε ως υπερβολικές τις απαιτήσεις των δανειστών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι δανειστές δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά», τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η πολιτική Τσίπρα - Καμμένου είναι η μοναδική λύση για τη χώρα».

 

Κληθείς να περιγράψει τις ενέργειες της Νέας Δημοκρατίας μετά από μια ενδεχόμενη εκλογική νίκη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «δεν έχουμε τη γομολάστιχα που θα διαγράψει μαγικά όλα τα προβλήματα. Θα κάνουμε ότι έκανε η Κύπρος και η Ιρλανδία και βγήκαν από το μνημόνιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.