ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι συζήτησαν Τσίπρας-Βούτσιτς

14:48 - 31 Ιαν 2017 | Πολιτική
Tι συζήτησαν Τσίπρας-Βούτσιτς
Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλ. Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Σερβίας υπογράμμισε ότι στις κρίσιμες στιγμές οι δύο χώρες βρέθηκαν πάντα στην ίδια πλευρά. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνδράμει την προσπάθεια της Σερβίας να γίνει μέλος της ΕΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθεί σε διπλωματικό επίπεδο η δυναμική των αισθημάτων φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών. «Συζητήσαμε για τις διμερείς μας σχέσεις και τις εξελιξεις γενικότερα, επισημάναμε τη σημασία των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας καθώς και της οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα περαιτέρω αναβάθμισης της συνεργασίας αυτής. Έτσι αποφασίσαμε την ίδρυση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Με την σειρά του ο κ. Βούτσιτς ευχαρίστησε την Ελλάδα που δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και για τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 31 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.