ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη για Ξυδάκη:Πώς τολμάει να λέει οτι τόσες θυσίες χάθηκαν

16:02 - 31 Ιαν 2017 | Πολιτική
Μπακογιάννη για Ξυδάκη:Πώς τολμάει να λέει οτι τόσες θυσίες χάθηκαν
«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τόσες θυσίες, να έχει υπάρξει τέτοιος πόνος και τέτοια προσπάθεια για να φθάσουμε μετά από δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμά να λέει ένα στέλεχός της ότι όλες αυτές οι θυσίες μπορεί να έχουν πάει χαμένες», σχολίασε η τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα για τις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί αποδαιμονοποίησης της συζήτησης για τη δραχμή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κ. Μπακογιάννη σχετικά με το ΕΣΠΑ, η τομεάρχης ανέφερε ότι εντυπωσιάζεται που δεν διαψεύστηκε η επιστολή Τσακαλώτου που αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg. «Η μη διάψευση σημαίνει ότι η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους δανειστές να έχουν τις παράλογες απαιτήσεις που έχουν. Αναμένουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση», σημείωσε.

 

Μάλιστα, σημείωσε ότι η επιστολή αυτή Τσακαλώτου διαψεύδει τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία δήλωσε ότι έχουν εφαρμοστεί όλες οι δεσμεύσεις.

 

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι είναι το μοανδικό εργαλείο που μπορεί να δώσει σήμερα ρευστότητα στην αγορά, καθώς και ότι πρέπει να αχρησιμοποιηθεί όχι μόνο για δημόσια έργα, αλλά και για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις.

 

Υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και ότι λείπει ο μηχανισμός για την μόχλευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ από την αγορά, για να φτάσουν τα χρήματα αυτά δηλαδή στους τελικούς αποδέκτες.

 

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η αξιοποίηση των πόρων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των εργαλείων που αυτό χρησιμοποιεί, αποτελεί βασικό πυρήνα εφαρμοσμένης πολιτικής με σημαντικό αντίκτυπο στις ανάγκες της κοινωνίας.

 

Μαρία Μιχάλη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.