ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά «καουμποϊλίκια» δεν περνάνε

21:28 - 01 Φεβ 2017 | Πολιτική
Καμμένος: Δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά «καουμποϊλίκια» δεν περνάνε
Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά και οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι «βόλτα στο σπίτι του», είπε, απαντώντας στις τουρκικές αναφορές σχετικά με την εκεί παρουσία του και τη ρίψη στεφανιού  στον τόπο που θυσιάστηκαν οι τρεις αξιωματικοί στην κρίση του 1996.

 

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και κανείς Έλληνες δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. Επισήμανε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, ενώ αναφορικά με τις απειλές για το προσφυγικό σημείωσε πως η Άγκυρα έχει υπογράψει συμφωνίες όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την ΕΕ και με το ΝΑΤΟ.

 

"Θέλουμε την ειρήνη. Δεν επιδιώκουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά δεν θα υπάρχει αεροπλάνο που δεν θα αναχαιτίζεται. Τέτοια καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα", σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

 

Ο Πάνος Καμμένος, τέλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, αλλά «υπάρχουν δύο γιατροί, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ που δίνουν διαφορετικές συνταγές στον ίδιο ασθενή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.