ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιμένοντας το τηλεφώνημα Μέρκελ... για τις προθέσεις του Ερντογάν

09:30 - 02 Φεβ 2017 | Πολιτική
Περιμένοντας το τηλεφώνημα Μέρκελ... για τις προθέσεις του Ερντογάν
Με το «βλέμμα» στραμμένο στην Άγκυρα, όπου η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται η Αθήνα, περιμένοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα αποτελέσει μια αξιόπιστη πληγή πληροφοριών για τις προθέσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χτες με την κ. Μέρκελ, πριν από την επίσκεψή της στην τουρκική πρωτεύουσα και επανέλαβε τη θέση της χώρας μας πως θα πρέπει να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

 

Σήμερα περιμένει το τηλεφώνημα της κ. Μέρκελ από την Άγκυρα, η οποία πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη προκειμένου να προωθήσει λύσεις σε θέματα όπως το προσφυγικό, την εκεχειρία στην Συρία, αλλά και το Κυπριακό.

 

Στην Τουρκία η καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και θα επισκεφθεί το κτήριο του κοινοβουλίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

 

Αλυσιδωτές παραβιάσεις στο Αιγαίο

 

Μπαράζ... παραβιάσεων πραγματοποιήθηκε χτες από την Άγκυρα μετά τη ρίψη στεφάνου του Πάνου Καμμένου στα Ίμια.

 

Μισή ώρα μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, από την περιοχή των Ιμίων οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέες προκλήσεις.

 

Τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο.

 

Συγκεκριμένα χτες στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

 

Αμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Πολεμική Αεροπορίας καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν στον αέρα και άμεσα προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

 

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξαν με ελικόπτερα πάνω από τα Ιμια και προχώρησαν σε ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων της κρίσης των Ιμίων το 1996 Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο.

 

Απειλές... πολέμου!

 

Μάλιστα, μερικές ώρες αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ρίψη στεφάνου στο σημείο με ελικόπτερο, ήρθε μια νέα προκλητική δήλωση από την Τουρκία.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, βουλευτής Σμύρνης του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να απειλήσει... ακόμα και με πόλεμο τη χώρα μας, με ανάρτησή του στο Twitter.

 

«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε», έγραψε σε ανάρτησή του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής είχε αναφερθεί και προχτες στο θέμα με αναρτήσεις του, σημειώνοντας τα εξής: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.