ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί συνεχώς, ξέρουμε να απαντάμε

09:59 - 02 Φεβ 2017 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί συνεχώς, ξέρουμε να απαντάμε
Συνεχίζονται οι... απαντήσεις της Τουρκίας στην κίνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για ρίψη στεφάνου στα Ίμια, αλλά και στις δηλώσεις του ότι «τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι "βόλτα στο σπίτι του"».

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά η νέα πρόκληση έρχεται δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να λογικευτεί, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ η οποία επιλέγει να τις φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της.

 

Ο Αλλάχ να μας φυλάξει, αναφέρει ο Τσαβούσογλου, αλλά αν γίνει κάποιο δυστύχημα, τότε η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη!

 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται λογικά για να μην υπάρξει ένταση με τους γείτονες» κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι «βρίσκει ευκαιρία με το θέμα των Ιμίων και προκαλεί».

 

«Αυτός ο υπουργός αποτελεί μια συνεχή πρόκληση. Η Ελλάδα προχωρά σε προκλήσεις συνεχώς» προσθέτει ο Τούρκος υπουργός.

 

Ο κ. Τσαβούσογλου φτάνει, δε, στο σημείο να εκτοξεύσει ευθείες απειλές λέγοντας στην ίδια συνέντευξη ότι «ξέρουμε να απαντάμε με κάθε απαραίτητο τρόπο να μην προκαλούν».

 

Καμμένος: Δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά «καουμποϊλίκια» δεν περνάνε

 

Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 χτες.

Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά και οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι «βόλτα στο σπίτι του», είπε.

 

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και κανείς Έλληνες δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. Επισήμανε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, ενώ αναφορικά με τις απειλές για το προσφυγικό σημείωσε πως η Άγκυρα έχει υπογράψει συμφωνίες όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την ΕΕ και με το ΝΑΤΟ.

 

"Θέλουμε την ειρήνη. Δεν επιδιώκουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά δεν θα υπάρχει αεροπλάνο που δεν θα αναχαιτίζεται. Τέτοια καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα", σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.