ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times: Η Μέι λαϊκίζει αλά... Τσίπρας!

16:04 - 03 Φεβ 2017 | Πολιτική
Financial Times: Η Μέι λαϊκίζει αλά... Τσίπρας!
Όπως αναφέρετουν οι Financial Times, η Τερέζα Μέι προβλέπει επιτυχία στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις από τον πρώην πρέσβη της στην ΕΕ ότι οι συνομιλίες μπορεί «να μην καταλήξουν πουθενά».

Μάλιστα κάνει έναν παραλληλισμό με όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις… ταραχώδεις ημέρες του δημοψηφίσματος και πριν την τελική συμφωνία. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η Μέι τονίζει πως το Brexit «θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές».

Τα λόγια αυτά, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν είναι της Μέι. Είναι από μια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τον Ιούνιο του 2015.

«Η Μέι πίνει από το ίδιο λαϊκιστικό ποτήρι με τον Τσίπρα. Νομίζει πως το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας μας προέρχεται από την δύναμη και την υποστήριξη των 65 εκατ. ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να το κάνουν να συμβεί.

Ο Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα αλλά η διαπραγματευτική του θέση δεν κράτησε πολύ, μόλις ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της άλλης πλευράς», σημειώνει ο αρθρογράφος, Chris Giles.

«Η Μέι θεωρεί ότι η Βρετανία είναι διαφορετική, αλλά έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτό το σημείο», αναφέρει κλείνοντας ο αρθρογράφος, προβλέποντας ουσιαστικά αδιέξοδο στην πολιτική της Μέι, ρίχνοντας ταυτόχρονα… δυο καρφιά. Ένα στην Μέι κι ένα στον Τσίπρα…

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 03 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.