ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές να σταθούν απέναντι στο Σόιμπλε

18:17 - 03 Φεβ 2017 | Πολιτική
Γεννηματά: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές να σταθούν απέναντι στο Σόιμπλε
Στην παρέμβαση της στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μάλτα, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να μην επιτραπεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να επαναφέρουν το δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα» .

"Ανεξάρτητα από τους λανθασμένους χειρισμούς και τις βαρύτατες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, με θυμώνουν οι απαράδεκτες απαιτήσεις των θεσμών που οδηγούν και πάλι στο επικίνδυνο δίλημμα «GREXIT ή διαρκής λιτότητα»" δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Τόνισε επίσης ότι είναι στο χέρι των σοσιαλιστών να τελειώσει η Ευρώπη της λιτότητας. "Ασχοληθήκαμε με τις αγορές και ξεχάσαμε τον άνθρωπο" είπε κάνοντας κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική.

 

Άφησε ωστλ΄΄οσο και αιχμές για το φλερτ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ.

 

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασθενεί σήμερα, γιατί  η Σοσιαλδημοκρατία νομίζει ότι θα ξαναβρεί το χαμένο της προσανατολισμό είτε μέσα από ετεροβαρείς συμβιβασμούς με τους συντηρητικούς, είτε συμμαχώντας με τους αριστερούς λαϊκιστές. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και σας καλώ και σας παρακαλώ να επανεξετάσουμε τη στρατηγική και τις τακτικές μας", είπε στην παρέμβαση της αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

 

Στη δήλωση της στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: "Η κυριαρχία των συντηρητικών πολιτικών στην Ευρώπη πρέπει να ανατραπεί. Η Ευρώπη της λιτότητας πρέπει να τελειώσει και είναι στο χέρι των Σοσιαλιστών να συμβεί αυτό. Ανάπτυξη, σύγκλιση, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας. Τόνισα προς τους ηγέτες των Σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Σόιμπλε και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, με άλλοθι την ανικανότητα της Κυβέρνησης, να μας οδηγήσουν στο επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».

 

Ζήτησα επίσης να σταλεί αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: Αμφισβητήσεις για τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, δεν είναι παραδεκτές,  Οι δημοκρατικές αρχές και αξίες, είναι αδιαπραγμάτευτες."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.