ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κυριτσάκη περί «εκβιασμού» της Επιτροπής

19:50 - 03 Φεβ 2017 | Πολιτική
Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κυριτσάκη περί «εκβιασμού» της Επιτροπής
Τη διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριτσάκη δικηγορικό γραφείο βάζει βουλευτές να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή, προκειμένου να εκβιάσει την Επιτροπή και να επηρεάσει την προτεραιοποίηση των ελέγχων της.

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με τις καταγγελίες και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν εάν τελέστηκαν  ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

 

Ο κ.  Κυριτσάκης, συγκεκριμένα, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατήγγειλε ότι υπάρχει συγκεκριμένο δικηγορικό, το οποίο εντοπίζει "πρόθυμους" βουλευτές για να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με 4 - 5 εταιρίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες και για τις οποίες το εν λόγω νομικό γραφείο κατακλύζει καθημερινά με οχλήσεις την Επιτροπή. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σημείωσε χαρακτηριστικά πως "το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή που για τους δικούς του λόγους - δεν ξέρω γιατί, κάποιοι το πιστεύουν κάποιοι άλλοι όχι και τους βάζει να κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για τις 4-5 εταιρίες.

Θέλουν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την Επιτροπή για να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει. Και ασχολούμαι κάθε μέρα με αυτά".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.