ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητικό άρθρο του Independent-Συνδέει τον ελληνικό εμφύλιο με το ISIS

19:22 - 03 Φεβ 2017 | Πολιτική
«Μαζικοί αποκεφαλισμοί, κόψιμο λαιμών, βγάλσιμο ματιών, τεμαχισμός πτωμάτων, βασανιστήρια και μαζικές εκτελέσεις. Επαγγελματίες δολοφόνοι που προσλαμβάνονται για να αποκεφαλίσουν ανθρώπους. Σας θυμίζει κάτι; Όχι, δεν μιλάμε η βαρβαρότητα του ISIS, απέναντι στο οποίο σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι βρίσκεται σε πόλεμο.

Όχι, σκεφτείτε καλύτερα τους συμπαθητικούς, χαλαρούς Έλληνες, που πίνουν ούζο και σπαταλούν ευρώ. Τα χρόνια από το 1944 έως το 1949 ήταν αρκετά ώστε η γη να γεμίσει με το αίμα όλων στη χώρα όπου υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο πολιτισμός».

Με αυτές τις παραγράφους ξεκινά ένα άκρως επιθετικό άρθρο του Independent και του αρθρογράφου Ρόμπερτ Φισκ, ο οποίος είναι ο ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα λοιπόν με τον δημοσιογράφο, υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ της εμφυλιακής περιόδου στην Ελλάδα και των πρακτικών που λάμβαναν χώρα μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, με το Ισλαμικό Κράτος και τις θηριωδίες του.

Το δημοσίευμα συνεχίζει, λοιπόν, αναφέροντας πως «όμηροι παίρνονταν κατά χιλιάδες, αργοί και σαδιστικοί θάνατοι συνέβαιναν σε χωριά στα βουνά, δολοφονίες εκδίκησης ακόμα και σε γυναίκες και παιδιά […] Αυτοί που θεωρούν πως το Ισλάμ είναι μια βίαιη θρησκεία, θα έπρεπε να έχουν διαβάσει την ιστορία όσων πολέμησαν μεταπολεμικά στη γη του Σωκράτη και του Πλάτωνα»

Και οι συνδέσεις για τον Φισκ δεν σταματούν μόνο στην περίοδο του εμφυλίου καθώς μιλάει για «διαδηλωτές να απειλούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με μαζικούς τάφους στις διαμαρτυρίες του 2015, ένα φαινόμενο το οποίο δεν ανέδειξαν οι χιλιάδες δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην Αθήνα εκείνη την περίοδο».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.