ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Κίνδυνος δραχμής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση

13:33 - 08 Φεβ 2017 | Πολιτική
Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Κίνδυνος δραχμής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση
Στους κινδύνους από το ενδεχόμενο να μην κλείσει η αξιολόγηση αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης ο οποίος υποστήριξε ότι αφενός η μοναδική λύση είναι οι εκλογές και αφετέρου ότι σε μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγηθούμε στη δραχμή.

«Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αναφέρομαι σε πληρωμή τόκων και χρεολυσίων, θα εξαρτηθούν. Συνεπώς αν είτε μετά τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο δεν βρούμε λύση, τότε νομίζω μονόδρομος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη δεδομένης της κατάστασης στην ευρωζώνη με το Brexit και την Ιταλία. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο κ. Σόιμπλε και όσοι ποδηγετούν τους λαούς των χωρών του Νότου αν θέλουν να διαλυθεί το ευρώ» είπε ο κ. Κατσίκης επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι «η γερμανική κυβέρνηση ίσως να μην θέλει να βρει μια λύση για να κλείσει η αξιολόγηση γιατί εξυπηρετούνται τα σχέδιά της να έχει εκλογές ώστε να διαχειριστούν τις τύχες της Ελλάδα - αν τα καταφέρουν - οι εντολοδόχοι της».

 

Ωστόσο εξέφρασε την ευχή να αποφευχθούν οι εκλογές γιατί, όπως είπε, «θα φέρουν την αστάθεια καθώς δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, που απεύχομαι, εκείνο που μας μένει θα είναι να διαχειριστούμε την κατάσταση με οτι μας εχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση».

 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «παραμύθια τα περί επιμήκυνσης ή μείωσης του χρέους γιατί δεν έχουμε δει τίποτα» προσθέτοντας ότι «άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.