ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων συμφώνησαν Τσίπρας-Ποροσένκο

14:35 - 09 Φεβ 2017 | Πολιτική
Ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων συμφώνησαν Τσίπρας-Ποροσένκο
Στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στο Κίεβο.

Εξετάσαμε θέματα συνεργασίας στις υποδομές, στην ενέργεια και στον τουρισμό και συζητήσαμε για την ενίσχυση των πολιτικών δεσμών, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Πρέπει να υπάρξει ένας σαφής οδικός χάρτης υπέρβασης της κρίσης είπε ο κ Τσίπρας.

 

Η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και με τον Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συζητήσαμε την ασφάλεια των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Ουκρανίας, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

«Ενότητα της ΕΕ και αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία είναι αυτό που θα ήθελα να δω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε από την πλευρά του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Ο κ. Ποροσένκο ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν με τον κ. Τσίπρα θέματα τουρισμού, ενεργειακά θέματα και όπως τόνισε «θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στην κατασκευή οδικών δικτύων στην Ουκρανία, να προσελκύσουμε τις ελληνικές επενδύσεις και τους Έλληνες κατασκευαστές, θέλουμε να ανοίξουμε έδρες ελληνικής γλώσσας και φιλολογίας σε έδρες σε πανεπιστήμια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.