ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: H συνάντηση με τους αγρότες μας έκανε σοφότερους

16:28 - 13 Φεβ 2017 | Πολιτική
Αποστόλου: H συνάντηση με τους αγρότες μας έκανε σοφότερους
Η συνάντηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας έκανε σοφότερους και θα έπρεπε να είχε γίνει πριν τις κινητοποιήσεις, σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ με αφορμή τη συζήτηση που είχε σήμερα με τους προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων της περιφερερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Όπως είπε ο υπουργός, τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται συνεχώς άσχετα εάν δεν λαμβάνουν την ίδια δημοσιότητα. «Θα κάνουμε, για παράδειγμα, μια συνάντηση με τους εκπροσώπους απ’ όλη την Ελλάδα των λαϊκών αγορών που πραγματικά, μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές, θα τους ακούσουμε. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκπροσώπους των αγροτών της κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις βγαίνει και θα βγει κάτι ουσιαστικό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε πως σε δημοσιονομικό επίπεδο, δεν μπορεί να δοθεί ούτε ένα ευρώ επιπλέον από αυτά που έχουν λάβει ήδη το 2016. «Από κει και πέρα, θέματα που έχουν σχέση με θεσμικές παρεμβάσεις, και ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα του κόστους παραγωγής, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα με συγκεκριμένες λύσεις και κατευθύνσεις», σχολίασε.

 

«Εάν υπήρχαν πραγματικά μεγάλα θέματα, τα οποία εμποδίζουν τη συζήτηση θα ήμουν ο πρώτος που θα το έλεγε. Θα πω όμως για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή τους στα θέματα της φορολόγησης, του ασφαλιστικού και της διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων, όταν το 2016 είναι μια χρονιά ορόσημο με την καθιέρωση του ατομικού αφορολόγητου και της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και βεβαίως με την ανάδειξη του 2016 σε χρονιά ρεκόρ για την καταβολή ενισχύσεων, οι οποίες ξεπέρασαν συνολικά τα 3,7 δισ. ευρώ και αν προσθέσουμε και το πλεόνασμα που δώσαμε ως 13η σύνταξη στους αγρότες φτάνουμε τα 4 δισ. ευρώ. Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει βάση στην αιτιολόγηση των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων», απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση του δημοσιογράφου για μια τελική συνεννόηση με τους αγρότες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 13 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.