ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ο Μητσοτάκης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

10:29 - 14 Φεβ 2017 | Πολιτική
Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και η ΝΔ αύριο με την θέληση των Ελλήνων πολιτών, όποτε και αν γίνουν εκλογές, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του στο Βερολίνο, ενώ νωρίτερα κατηγόρησε την κυβέρνηση για  έλλειψη αξιοπιστίας, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9 ή 9,5 χιλιάδες ευρώ.

Όπως σημείωσε «επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία, οι πιο ακραίοι διαπραγματευτές οι εταίροι μας, επιβάλλουν κάθε φορά που δεν κλείνει η αξιολόγηση, ακόμα και πιο σκληρά μέτρα», υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα. «'Εχουμε τη δυστυχή εμπειρία της πρώτης αξιολόγησης, που διήρκεσε 15 μήνες κι έφερε υπερταμείο, κόφτη, περικοπές, μισθών και συντάξεων, από την κυβέρνηση αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας λόγο για τεράστια ζημιά των τελευταίων δύο χρόνων που ξαναοδηγεί με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

«Τα σενάρια τα εφιαλτικά του '15 με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα, είναι εδώ. Κι είναι εδώ φοβάμαι, όχι μόνο αν δεν βάλουν τις υπογραφές τους. Κι αν τις βάλουν τις υπογραφές, από τη στιγμή που δεν υλοποιούν καμία από τις μεταρρυθμίσεις, δεν προσελκύουν καμία επένδυση, τινάζουν στον αέρα τις ήδη υπάρχουσες, και σέρνουν τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου, περιπέτεια, την οποία δεν αξίζουν οι Έλληνες. Αξίζουν καλύτερα οι Έλληνες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, αναφέροντας το εθνικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οποίο είπε ότι είναι πέρα και πάνω από το μνημόνιο. 

Όπως τόνισε, η ΝΔ δεν λαϊκίζει και θα λέει τα ίδια ως κυβέρνηση με αυτά που λέει ως αντιπολίτευση. Αναφερόμενος στις επαφές του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο, ο κ .Κικίλιας τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε στην καγκελάριο για τον αγώνα τις μάχες των Ελλήνων αυτά τα τελευταία 7-8 χρόνια, για τη διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό και νέων ανθρώπων, για τον αγώνα τον οποίον βιώνουν, για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη, όλη αυτή τη μάχη κι όλη αυτή την προσπάθεια». Όπως πρόσθεσε, ο Β. Κικίλιας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ένα ξεκάθαρο "όχι" στα σενάρια επιστροφής της δραχμής και σε όσους διακινούν αυτά τα σενάρια.

   

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.