ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ: Οι πρώτες συμφωνίες για τα ψηφοδέλτια

11:20 - 15 Φεβ 2017 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ: Οι πρώτες συμφωνίες για τα ψηφοδέλτια
Αποφάσεις για την σύνθεση των ψηφοδελτίων και τις υποψηφιότητες των «μεγάλων» ονομάτων του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ φαίνεται πως έχουν ληφθεί στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, οι αποφάσεις αυτές έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι των άλλων εγχειρημάτων της Κεντροαριστεράς.

Επειτα και από την ανακοίνωση της σύμπραξης του Ποταμιού με την Ωρα Αποφάσεων της Αννας Διαματοπούλου και των Γ. Φλωρίδη και Γ. Ραγκούση, θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι η συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΚΙΔΗΣΟ και λοιπών δυνάμεων οδεύει με την σημερινή της μορφή προς τις κάλπες. Με βάση αυτό γίνεται ο προγραμματισμός και μοιράζονται οι θέσεις και οι υποψηφιότητες και με γνώμονα μεταξύ όλων των άλλων και την διαφύλαξη ισορροπιών και την αποφυγή τριβών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποφασιστεί και συμφωνηθεί κάποιες βασικές κινήσεις και έχουν κλείσει οι θέσεις των «μεγάλων» ονομάτων σε ψηφοδέλτια.

Αδιατάρακτες φαίνεται πως θα μείνουν οι ισορροπίες στην Α’ Αθηνών, όπου εκλεγμένος βουλευτής είναι ο Κ. Σκαναδαλίδης και όπου δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα έβγαζε άλλη μία έδρα, ενώ στην Β’ Αθηνών, Φώφη Γεννηματά και Α. Λοβέρδος θα διατηρήσουν τα «κεκτημένα» τους. Εντατικά για την υποψηφιότητά του στην ίδια περιφέρεια εργάζεται ήδη ο Μιχ. Καρχιμάκης και ενδέχεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο Δ. Ρέππας.

Ενα μεγάλο ερωτηματικό σχετίζεται με την υποψηφιότητα του Βαγγ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, για υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται ο Χ. Καστανίδης. Μία τέτοια εξέλιξη, στον βαθμό που είναι συμφωνημενη, ανοίγει αυτομάτως και μία μεγάλη συζήτηση, καθώς θεωρείται δύσκολο να εκλέξει η ΔΗΣΥ δύο βουλευτές στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Υπό αυτήν την έννοια και επειδή στην Χαριλάου Τρικούπη διακινούν την πληροφορία ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη συμφωνήσει κάτι με την κυρία Γεννηματά, τα σενάρια είναι δύο: είτε θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, είτε θα έχει κάποιον άλλο ρόλο. Το πρώτο ενδεχόμενο συνδυάζεται με την άποψη που εκφράζουν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι «ο Βενιζέλος θέλει και πρέπει να λάβει μία αναγνώριση για όλην την προσπάθειά του και την κοινοβουλευτική παρουσία του των τελευταίων ετών».

Κατά τα όσα λένε πρόσωπα που γνωρίζουν το περιεχόμενο των συζητήσεων, ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαϊα, όπου θεωρείται «φυσικός του χώρος» και δεν φαίνεται να δημιουργεί σημαντικές αναταράξεις. Εκλεγμένος σήμερα με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ στην περιοχή είναι ο Θ. Παπαθεοδώρου, έχει όμως κριθεί πως η παρουσία του Γ. Παπανδρέου θα αποφέρει περισσότερα.

Στην επαρχία και ειδικότερα στις περιφέρειες όπου συγκεντρώνονται ελπίδες για εκλογή κάποιων βουλευτών επιστρέφουν στελέχη που είχαν ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ. Ετσι, στην Λάρισα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Φ. Σαχινίδης και στην Ροδόπη ο Γ. Πεταλωτής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 15 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.