ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Ζητά χάραξη πολιτικής για την πολιτιστική μας κληρονομιά

10:04 - 16 Φεβ 2017 | Πολιτική
ΝΔ: Ζητά χάραξη πολιτικής για την πολιτιστική μας κληρονομιά
Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας συγκροτημένης πολιτικής διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μακριά από παρωχημένες αντιλήψεις και φοβικές ιδεοληψίες επισημαίνει με δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για μη παραχώρηση της Ακρόπολης στον οίκο Gucci.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει ότι η όποια παραχώρηση θα πρέπει να γίνεται «με σύγχρονους όρους, που θα προσφέρουν στη χώρα την τεράστια υπεραξία του πολιτιστικού μας αποθέματος». Και συμπληρώνει: «Ο Παρθενώνας αποτελεί μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ισχυρούς, διαχρονικούς συμβολισμούς και ανεκτίμητη αξία. Αυτή η αξία ορίζει σε μεγάλο βαθμό και τα όρια της χρήσης του.
 
Υπάρχουν μνημεία αδιαπραγμάτευτα, εκτός συναλλαγής, όπως υπάρχουν δεκάδες άλλα μνημεία ή χώροι, στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που μπορούν, πάντα με κανόνες, να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού όφειλε να έχει εξετάσει το θέμα σε πρώτο στάδιο, πριν αυτό φτάσει να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
 
Να έχει προτείνει εναλλακτικές και να έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δημοσιότητας που θα προκύψει».
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 16 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.