ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημούλης: Aρχικό πλαίσιο συμφωνίας από το σημερινό Eurogroup

14:11 - 20 Φεβ 2017 | Πολιτική
Παπαδημούλης: Aρχικό πλαίσιο συμφωνίας από το σημερινό Eurogroup
Το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μπορεί να οδηγήσει σε ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα για θετική εξέλιξη στο σημερινό Eurogroup είπε: «Το σημερινό Eurogroup μπορεί να οδηγήσει και εργαζόμαστε γι’ αυτό, σε ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας το οποίο, μαζί με την ανακοίνωση του Εurogroup και τις δηλώσεις του προέδρου του μετά το τέλος της συνεδρίασης θα οδηγήσει στην επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφράσουν αυτό το προσύμφωνο, αυτή τη συμφωνία-πλαίσιο στο λεγόμενο staff level agreement, δηλαδή στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης».

 

Τόνισε δε στη συνέχεια: «Και νομίζω ότι οι ακραίες επιθετικές και εν πολλοίς προσβλητικές δηλώσεις δύο Γερμανών πολιτικών ευτυχώς είναι μειοψηφικές. Ο “πατέρας” αυτής της άποψης, ο κ. Σόιμπλε, χθες ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είχε μιλήσει για Grexit, προφανώς ελέω δημοσκοπήσεων, ανερχόμενου Μάρτιν Σουλτς και κάποιου προφανούς φρένου της Μέρκελ η οποία διά του εκπροσώπου της δύο φορές την τελευταία εβδομάδα άδειασε την άποψη περί Grexit. 

 

Θέλω να πω ότι τα πράγματα έχουν δυσκολίες, αλλά οι φίλοι της Ελλάδας, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι επιζήμιο να τιμωρείται ο ελληνικός λαός και να απειλείται και να προσβάλλεται, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ίδια την Ευρωζώνη, έχουν αυξηθεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.