ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσία δαπάνη και σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκε ο Ευάγγελος Μπασιάκος

20:46 - 20 Φεβ 2017 | Πολιτική
Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Θήβα, όπου πλήθος πολιτών είπε το τελευταίο αντίο στον Ευάγγελο Μπασιάκο, αποστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Τον πρώην υπουργό και βουλευτή της «αποχαιρέτησε» η ΝΔ. Παρόντες ήταν τόσο ο νυν πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν συντετριμμένος, λόγω της ιδιαίτερης φιλικής του σχέσης με τον εκλιπόντα, καθώς και πολλά από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν μήνυμα και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, η κηδεία του πρώην υπουργού, Ευάγγελου Μπασιάκου, τελέστηκε με δημόσια δαπάνη.

 

Στον επικήδειο που εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών στη συνείδηση των πολιτών είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία. Η κρίση έχει τραυματίσει βαθιά την κοινωνία και συνεχίζεται αναίτια, φέρνοντας έξαρση του λαϊκισμού. Είναι κάτι που πάει να ισοπεδώσει το πολιτικό μας σύστημα. Και κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν στοχοποιώντας πρόσωπα, πετώντας λάσπη και προσπαθώντας να περάσουν την αντίληψη πως "όλοι το ίδιο είναι". Όμως ο βίος και το έργο του Βαγγέλη Μπασιάκου μας δίνει τη δυνατότητα και την ευθύνη να αντισταθούμε σε αυτό τον ισοπεδωτισμό. Και να τον αρνηθούμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» σημείωσε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Βαγγέλη Μπασιάκο που τιμήθηκε επί 22 χρόνια από την Βοιωτία να την εκπροσωπεί στη Βουλή.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέφερε τα συλλυπητήρια του πατέρα του Κων. Μητσοτάκη και σημείωσε για τον εκλιπόντα ότι «όποια καριέρα κι αν είχε διαλέξει να ακολουθήσει θα ήταν επιτυχημένος. Ωστόσο, ο Βαγγέλης διάλεξε την πολιτική. Δεν ήταν ο εύκολος δρόμος. Εκείνος όμως προτίμησε τη δράση στο όνομα των πολιτών για το καλό του συνόλου. Και αυτή την προσωπική επιλογή που έκανε στα νιάτα του, την υπηρέτησε με συνέπεια σε όλη του την ζωή» όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγροτικό τομέα που ο Βαγγέλης Μπασιάκος επιθυμούσε να υπηρετεί γιατί «καταλάβαινε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που η χώρα δεν έπρεπε να χάσει», ενώ κατέθεσε και προσωπικές του μαρτυρίες για τη συνεργασία με τον εκλιπόντα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.