ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του στη Βουλή

10:28 - 28 Φεβ 2017 | Πολιτική
Ο Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του στη Βουλή
Λίγες μέρες μετά τα σενάρια για τους λόγους «αφωνίας» του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έρχεται η ώρα της ανάληψης της συλλογικής ευθύνης για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Μετά τις διαρροές από το Μαξίμου για αντίμετρα και για γρήγορη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που ενόχλησαν τον υπουργό Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε μήνυμα περί συλλογικής ευθύνης μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη.
 
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αναλυτικός ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής τόσο για το πώς θα κινηθεί η διαπραγμάτευση όσο και για «το δια ταύτα». Είναι προφανές ότι ο υπουργός επιλέγει το δρόμο του Κοινοβουλίου ώστε να δώσει πλήρη λόγο στους βουλευτές, να εμπεδώσει όρους συλλογικότητας και να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα γίνει «Ιφιγένεια».
 
Γι' αυτό σύμφωνα με την Καθημερινή έχει ζητήσει μια περισσότερο συλλογική διαδικασία απόφασης γα τα εναλλακτικά σενάρια που θα βάζουν οι θεσμοί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα θα μεταφέρει την ευθύνη ανά τομέα σε κάθε υπουργό ώστε να αποφύγει «αριστερά αντάρτικα» που εκτιμά ότι  «ροκανίζουν» την προσπάθεια για κλείσιμο της αξιολόγησης όσο και το πολιτικό του μέλλον.
 
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.