ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτι... ψήνεται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

09:11 - 01 Μαρ 2017 | Πολιτική
Κάτι... ψήνεται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Κινητικότητα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, που εκτός απροόπτου θα οδηγήσει σε νέα μέτρα, μέσω της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Δυνάμεις της Αριστεράς εκτιμούν πως ήρθε η ώρα για συσπείρωση δυνάμεων σε αυτή την κρίσιμη ώρα και τα καλέσματα ενότητας έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

Ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε την συγκρότηση ενός μετώπου στο οποίο θα μετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι αριστερές ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο αυτή η πρόταση να αντιμετωπίζεται με σιωπή, αρνήσεις ή και ενωτικές πρωτοβουλίες με ηχηρούς αποκλεισμούς, που καλούν σε ενότητα, περίπου, με τον... εαυτό μας».

 

Την ίδια ώρα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατυπώνει "πρόταση κοινής δράσης στο ΚΚΕ, στη ΛΑΕ και σε κάθε δύναμη της μαχόμενης αριστεράς, για να συντονίσουν τη δράση τους με σκοπό ένα μέτωπο που θα σταματήσει την ψήφιση των νέων μέτρων λεηλασίας του λαού".
 
Στο... παζλ αυτό, ασφαλώς, έχει σημασία να δούμε τι θα πράξουν και άλλοι πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και φυσικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.
 
Το Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει να δει τι θα έχει να αντιμετωπίσει εξ αριστερών του, γνωρίζοντας πως η όποια συμφωνία με τους εταίρους δεν θα είναι εύκολη.
 
Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να περιορίσει τις μεγάλες ζημιές από τα αριστερά του, ωστόσο, κάτι πιο ενωτικό και οργανωμένο, θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα ήθελε να βρει μπροστά του ο Πρωθυπουργός, ενόψει φυσικά και των εκλογών, που αργά ή γρήγορα θα προκύψουν.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 01 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.