ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα τρία η έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου - Μαρέβας

19:10 - 01 Μαρ 2017 | Πολιτική
Στα τρία η έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου - Μαρέβας
Σε τρία σκέλη διαχωρίστηκε η έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Αιτία για την έρευνα αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε , ο διευθυντής της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης. Η αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προς διερεύνηση και διαχωρίστηκε σε τρία σκέλη.

 

Το πρώτο σκέλος που αφορά το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη και τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο – που κατά τη δήλωσή τους- βρίσκονταν σε διάσταση, διαβιβάστηκε στη Βουλή η οποία καλείται να αποφανθεί αν είχε υποχρέωση να τη συμπεριλάβει.

 

Το δεύτερο σκέλος αφορά το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη και εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει η Βουλή καθώς υπόχρεος είναι ο σύζυγός της και όχι εκείνη.

 

Το τρίτο σκέλος άπτεται της αναφοράς του κ.Βαξεβάνη για το σπίτι στο Παρίσι, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη. Η δικογραφία αυτή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.