ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρομολογείται η επικοινωνία Τσίπρα-Τραμπ-Όλη η ατζέντα

10:01 - 02 Μαρ 2017 | Πολιτική
Δρομολογείται η επικοινωνία Τσίπρα-Τραμπ-Όλη η ατζέντα
Προχωρούν οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον για την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το τηλεφωνικό ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι το οποίο για την Αθήνα θεωρείται προϋπόθεση ώστε να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες για τη στάση των ΗΠΑ επί της νέας διοίκησης σε σειρά θεμάτων που, έως αυτή τη στιγμή, παραμένει ασαφής.

 

Την ίδια στιγμή, αναζητείται ημερομηνία, αλλά και τοποθεσία για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον και τον Ελληναομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

 

Οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν και τα ελληνοτουρκικά. Η ατζέντα, προφανώς, δεν περιορίζεται στις γεωστρατηγικές εξελίξεις και τα ελληνοτουρκικά.

 

Είναι απολύτως σαφές ότι οι επαφές κορυφής –ιδίως εκείνη του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ– αναμένεται να ξεδιαλύνουν και τη στάση που τελικά θα τηρήσουν οι ΗΠΑ και στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος.

 

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, χθες, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Μαλτέζο ομόλογό του κ. Τζόζεφ Μουσκάτ, έκανε δημόσια νύξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την «ιδιαίτερη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των αρχών καλής γειτονίας στην περιοχή μας, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μιας εντεινόμενης αποσταθεροποίησης στην περιοχή». 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 02 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.