ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forum Δελφών: Αβραμόπουλος: Μπήκαμε σε υπαρξιακή περίοδο για την Ευρώπη

23:01 - 02 Μαρ 2017 | Πολιτική
Forum Δελφών: Αβραμόπουλος: Μπήκαμε σε υπαρξιακή περίοδο για την Ευρώπη
"Μπήκαμε σε μια υπαρξιακή περίοδο για την Ευρώπη. Είτε θα οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον είτε θα γυρίσουμε στο σκοτεινό μας παρελθόν, κάτι για το οποίο οι επόμενες γενιές θα μας θεωρήσουν υπεύθυνους". Με αυτήν τη φράση ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια γεύματος στο δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, η γενιά που έζησε το Ολοκαύτωμα ζει ακόμα και είναι ευθύνη μας να μην ξαναζήσουμε τέτοιες μέρες. "Είναι στη φύση του ανθρώπου να ξεχνά και έτσι θεωρούμε τα ευρωπαϊκά κεκτημένα δεδομένα. Ωστόσο, η υπεράσπιση των ευρωπαϊκών ιδεών πρέπει να γίνεται συνεχώς", σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο Επίτροπος ανέφερε ότι προσπαθούν να την εκτροχιάσουν και ότι ενώ στην αρχή καταλύτης θεωρήθηκε το οικονομικό, τελικά είναι το προσφυγικό.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε τη σημασία των αμερικανικών εκλογών για την Ευρώπη, καθώς με το αποτέλεσμα τους πολλοί αισθάνθηκαν ότι επιβεβαιώνονται οι ιδέες τους.

"Να ενισχύσουμε τα θεμέλια της ΕΕ. Δεν είναι αντιφατικό να πούμε ότι το μέλλον της ΕΕ ορίζεται από το δραματικό της παρελθόν".

Στη συνέχεια, αναφέροντας ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι βιαστήκαμε να δημιουργήσουμε το ευρώ χωρίς ενιαί νομισματική πολιτική.

Ένα όμως επίτευγμα της ΕΕ είναι η συνθήκη του Σένγκεν, επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, κάνοντας αναφορά στους περιορισμούς μετακίνησης στα σύνορα. "Αν καταρρεύσει το Σένγκεν, θα είναι η αρχή του τέλους".

Οι λαϊκιστές προσπαθούν να μας μάθουν μια δική τους εκδοχή της αλήθειας, σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε στην Ευρώπη ξανά αβεβαιότητα, ακόμα και συγκρούσεις.

"Η ευθύνη και η αλληλεγγύη θα πρέπει να χαρακτηρίζουν όλες τις πολιτικές μας", υπογράμμισε.

Μαρία Μιχάλη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.