ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Είμαστε στην τελική φάση-Καζνέβ: Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις

15:45 - 03 Μαρ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Είμαστε στην τελική φάση-Καζνέβ: Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις
Είμαστε στην τελική φάση της β΄ αξιολόγησης τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε τη στήριξη και το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα, λέγοντας πως στήριξε ενεργά τη χώρα, τηρώντας μια παράδοση πολύ στενών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας.

 

Σημείωσε πως αυτή η στάση της Γαλλίας είναι και φιλοευρωπαϊκή, καθώς "η υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα, η ανάκαμψή της θα παίξει σημαντικό ρόλο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη".

 

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αποκατάστασης και στην Ελλάδα του εργασιακού και κοινωνικού κεκτημένου το συντομότερο δυνατό, κάτι στο οποίο, όπως είπε, συμφώνησε και ο κ. Καζνέβ.

 

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ε.Ε., εξέφρασε την αντίθεσή του στην αντίληψη της Ευρώπης του σκληρού πυρήνα, δηλαδή μιας Ευρώπης διαιρεμένης σε ηγέτες και σε ουραγούς. 

 

Από τη πλευρά του, ο κ. Καζνέβ τόνισε ότι η Γαλλία στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως είχε επαφές με επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.