ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρχιμάκης: Λύση είναι οι προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις Κύριο

22:11 - 03 Μαρ 2017 | Πολιτική
Καρχιμάκης: Λύση είναι οι προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις
Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και τη συσπείρωση δυνάμεων που επιχειρείται, ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε άρθρο του περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα μπορεί να χαράξει ένα νέο μονοπάτι, με πολιτικές που θα έχουν κοινωνικό προσανατολισμό.

"Τόσο η Ελληνική όσο και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αν θέλει να υπάρξει πρέπει να εναρμονιστεί με το σήμερα. Να αντιληφθεί τη γενικευμένη αγωνία των πολιτών που παρατηρούν την αποψίλωση του κοινωνικού κράτους. Την αγανάκτηση της νέας γενιάς που διαβλέπει ένα μέλλον χωρίς προοπτική και  κατατείνει πότε σε ριζοσπαστικές -όπως με την περίπτωση του Μπέρνι Σαντερς στην Αμερική- και πότε σε αντιδραστικές επιλογές" τονίζει ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος προτείνει έναν άλλο δρόμο.

 

"Στην Ελλάδα του μαύρου χρήματος, της υπερφορολόγησης των πολλών και των πιο αδύναμων οικονομικά, τη στιγμή που λίγοι και πιο ισχυροί αναδεικνύονται σε καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας ή του Λουξεμβούργου, ο μόνος αξιόπιστος και ρεαλιστικός δρόμος για μια πιο κοινωνικά δίκαιη και πιο ήπια οικονομική προσαρμογή περνά μέσα από διακρατικές συνεννοήσεις για τον έλεγχο του μεγάλου κεφαλαίου και τη συμμετοχή του στο χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης", σημειώνει και γίνεται πιο συγκεκριμένος τονίζοντας:

 

"Μόνος τρόπος για την υπέρβαση των οικονομικών αδυναμιών αλλά και του ελλείμματος συνεννόησης του πολιτικού συστήματος είναι ένα πραγματικά ριζοσπαστικό και κοινωνικά δίκαιο Προοδευτικό RESTARΤ. Μια γενναία ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με περιεχόμενο κι όχι αόριστες διακηρύξεις-πλαίσια.

 

Μια συμφωνία – χρονοδιάγραμμα για προοδευτικές, συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις.

 

Μεταρρυθμίσεις με στόχο τη δημιουργία νέου πλούτου, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να μη πληρώνουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι και την ανακούφιση των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

 

Πρέπει να συμφωνήσουμε:

  • σε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα,

  • στην πάταξη της γραφειοκρατίας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και

  • τη μεταρρύθμιση της Διοικητικής Δικαιοσύνης με έμφαση στην ταχύτητα της δικαιοδοτικής διαδικασίας ιδιαίτερα των υποθέσεων που αφορούν επενδυτικές και αναπτυξιακές υποθέσεις.

Να διαμορφώσουμε δηλαδή ένα περιβάλλον σταθερότητας, ασφάλειας και διαφάνειας που θα αντιλαμβάνεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα είναι πραγματικά ελκυστικό για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 

Γιατί η λύση δεν είναι η λιτότητα.

 

Η λύση είναι οι προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

 

Ταυτόχρονη πρέπει να είναι και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για να πληρώσουν οι μόνιμα φοροαποφεύγοντες κι όχι να πληρώσουν και γι” αυτούς τα συνήθη θύματα , οι συνεπείς πολίτες μέσα από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

 

Γιατί η λύση δεν είναι η λιτότητα.

 

Η λύση είναι οι προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις".

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μιχάλη Καρχιμάκη ΕΔΩ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.