ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι στους καραμανλικούς

09:33 - 07 Μαρ 2017 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι στους καραμανλικούς
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Σε πρώτη φάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να υποβαθμίσει το «αντάρτικο» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όταν είδε, όμως, πως τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ ακολούθησαν κι άλλοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος, αποφάσισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να είναι ιδιαίτερα ανεκτικός, σε όσους βγαίνουν εκτός κομματικής γραμμής.

Με ευθείες βολές προς το καραμανλικό στρατόπεδο που εκφράζει διαφωνίες για τη στρατηγική που χαράζε, ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος.

 

Με την εισήγησή του στους τομεάρχες του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά ούτε και τα αντίμετρα και ότι θα συνεχίσει να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 

Όσο για το τι θα κάνει στην περίπτωση που κάποιοι δεν ακολουθήσουν και δεν στηρίξουν αυτή τη γραμμή…

 

«Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με όποιον συνεχίσει να τον αμφισβητεί.

 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισηγήσεις ακόμα και να διαγράψει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το κόμμα, για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και παράλληλα να στείλει μήνυμα στην κοινωνία πως γνωρίζει καλά τι κάνει και ποιες θέσεις στηρίζει.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε όμως στην παρούσα φάση να τραβήξει κι άλλο το σχοινί, αλλά άφησε να φανεί πως δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον ανάλογες συμπεριφορές.

 

Δήλωσε επίσης δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τονίζοντας πως τα στελέχη της ΝΔ δεν θα πρέπει να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, «αλλά χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας» όπως είπε.

 

Από τη μεριά των επίδοξων «ανταρτών» δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση και για την ώρα μοιάζει να θέλουν όλοι να πέσουν οι τόνοι.

 

Όπως έχουμε ξαναγράψει, όμως, είναι ξεκάθαρο πως εντός της ΝΔ υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) ισχυρές τάσεις και λογικές, που  δεν είναι εύκολο να συγχρονιστούν, ακόμα και αυτή την ώρα, που θεωρητικά ο κοινός «εχθρός» που είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έπρεπε να τους ενώνει.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έκανε την κίνησή του και ουσιαστικά σήκωσε το γάντι. Το αν θα υπάρξουν νέοι αμφισβητίες ή αν θα επανέλθει η ηρεμία εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 07 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.