ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημούλης: Η Γερμανία θέλει μια Ευρώπη α λα καρτ

14:57 - 08 Μαρ 2017 | Πολιτική
Παπαδημούλης: Η Γερμανία θέλει μια Ευρώπη α λα καρτ
Sυνέντευξη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, με τίτλο «για την ΕΕ, μια Ελλάδα χωρίς συλλογικές συμβάσεις», δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto».

Mε αναφορά στα αποτελέσματα της συνόδου των Βερσαλλιών για το μέλλον της Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

 

«Αποτελεί την επιβεβαίωση ότι από τα πέντε σενάρια που παρουσίασε ο Γιούνκερ με τη Λευκή Βίβλο, είχε ήδη αποφασιστεί να εφαρμοσθεί το τρίτο. Θα πρέπει να δούμε, τώρα, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση αυτής της επιτάχυνσης. Θα περιέχει την κοινωνική ατζέντα ή την φορολογική εναρμόνιση για την καταπολέμηση της σκανδαλώδους φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγής από μέρους των μεγάλων πολυεθνικών; Θα δημιουργηθεί, για παράδειγμα, ένα ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως πρότεινε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν;».

 

Σε σχέση με τα υπέρ και κατά αυτής της νέας πορείας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι «η Γερμανία θέλει μια Ευρώπη "α λα καρτ", η οποία να τρέχει σαν λαγός εκεί όπου υπάρχει το συμφέρον τον ισχυρών και να προχωρά σαν χελώνα -ή και σαν κάβουρας- σε θέματα όπως το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων». Συμπληρώνει δε, ότι στον τομέα της ασφάλειας πρέπει να επιτευχθεί μεγαλύτερη συνεργασία, «διότι είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να αφήσουμε στην Λε Πεν ή στα συρματοπλέγματα του Ορμπάν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.