ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΔ κερδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά όχι την απογοήτευση της κοινωνίας

09:33 - 14 Μαρ 2017 | Πολιτική
Η ΝΔ κερδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά όχι την απογοήτευση της κοινωνίας
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Η νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα επιβεβαίωσε το ότι η ΝΔ έχει πια παγιώσει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό, ωστόσο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει το συναίσθημα της ελπίδας στους Έλληνες πολίτες.

Παρά το πλεονέκτημα της ΝΔ, που προηγείται με 17 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ φανερώνει εκ νέου τη συνολική απογοήτευση του εκλογικό σώματος με τον πολιτικό κόσμο. Τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάνω από 71 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά συνάμα το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά.

 

Η πλειοψηφία δηλαδή των πολιτών δηλώνει πως έχει μεν κουραστεί και απογοητευθεί από τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, την ίδια ώρα δεν βλέπει με ποιο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της χώρας.

Το 86% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και δεν υπάρχει μία εναλλακτική που μπορεί να του δώσει ελπίδα.

 

Η παράσταση νίκης και ο καταλληλότερος

 

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι ικανοποιημένη για δύο άλλα σημαντικά ερωτήματα της έρευνας, όπως η παράσταση νίκης, όπου το προβάδισμα της ΝΔ έχει φτάσει στις 60,5 μονάδες. Το 73% των πολιτών εκτιμά ότι η Πειραιώς θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 12,5% προβλέπει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτείνεται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 18 μονάδες, 37% έναντι 19%. Τα πρωτεία βέβαια διατηρεί κερδίζει ο «κανένας», θέση που υποστηρίζουν 42 στους 100 πολίτες.

 

Πού ποντάρει η κυβέρνηση για ανατροπή

 

Από τη μεριά της κυβέρνησης, οι δημοσκοπήσεις υποβαθμίζονται αλλά πλέον δεν αμφισβητούνται. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται πως υπάρχει φθορά για τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, αλλά εκτιμούν πως η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη.

 

«Όταν η αξιολόγηση κλείσει, όταν υπάρξει μια συνολική συμφωνία, θα δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτού του πολιτικού κλίματος», πιστεύουν στο κυβερνών κόμμα και φυσικά ελπίζουν πως θα είναι σύντομα σε θέση να παρουσιάσουν στην κοινωνία κάποια θετικά σημάδια στην ελληνική οικονομία και κατ` επέκταση να μειώσουν το κύμα απογοήτευσης που για την ώρα μοιάζει να παρασέρνει τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του,

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 14 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.